Generaldirektör Lena Nyberg, MUCF, som sedan 2011 gett antidemokratiska och glödande judefientliga Muslimska brödraskapets avknoppning Svenska muslimer för fred och rättvisa (SMFR), vars generalsekreterare Yasri Khan vägrar ta kvinnor i hand, över 18 miljoner skattekronor, tigger i debattartikel i Expressen 27 juli mer pengar av regeringen och förhärligar samtidigt sig själv

Till min glädje ser jag på sociala medier att det är fler än jag som reagerat starkt på socialdemokraten generaldirektör Lena Nybergs debattartikel i Expressen 27 juli där hon å Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors vägnar tigger pengar av regeringen för att finansiera civilsamhället, ”Snål regering drabbar din lokala fotbollsklubb”. Hon avslutar tiggeriet med: ”Det offentliga stödet till civilsamhället är nödvändigt för ett starkt och vitalt civilsamhälle.”

Ett ”civilsamhälle” finansierat av staten är inget civilsamhälle.

På vad sätt är Svenska muslimer för fred och rättvisa ”viktigt för samhällets motståndskraft”? Motståndskraft mot vad?

MUCF:s bidrag till SMFR från 2011 är vad jag kunnat räkna ut cirka 18,5 miljoner skattekronor.

Vet MUCF hur de miljonerna har använts?

Jag har skrivit det åtskilliga gånger och jag skriver det igen: Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) är Muslimska brödraskapets svenska gren. Hamas är Muslimska brödraskapets palestinska gren. De är bröder.

Se dr Sameh Egyptsons avhandling Global politisk islam? Muslimska brödraskapet & Islamiska förbundet i Sverige. Islamisten Yasri Khan,

som likt islamisten Mehmet Kaplan

valde att gå med i Miljöpartiet, nämns på sidorna 231, 232, 304, 307, 640, 645, 660, 697. Islamisten Omar Mustafa

valde Socialdemokraterna, islamisten Abdirizak Waberi

valde Moderaterna, islamisten Mahmoud Aldebe

valde Centerpartiet, allt i syfte att sprida Muslimska brödraskapets totalitära politiska tolkning av islam inom Sveriges riksdagspartier.

I december 2016 vägrade MUCF ge Muslimska brödraskapets ungdomsförbund Sveriges unga muslimer (SUM), vars ordförande då var Rashid Musa,

bidrag för 2017 och återkrävde bidraget för 2016 med hänvisning till att SUM inte respekterade de demokratiska kriterierna. SUM tog saken till domstol, vilket jag skriver om i bland annat det här blogginlägget 12 april 2018 där jag kommenterar Förvaltningsrättens bristande kunskap om Muslimska brödraskapet. Kammarrätten gav MUCF rätt.

Om SUM nu inte levde upp till de demokratiska kriterierna varför anses då SMFR göra det? Yasri Khan har en bakgrund i SUM. Han åkte tillsammans med Omar Mustafa, som då var SUM:s generalsekreterare, till Turkiet för att av president Recep Tayyip Erdogans parti lära sig om islam.

Yasri Khan publicerade på Facebook bilder från studieresan och beskrev syftet med den:
”Från: Yasri Khan foton från min resa för att få kunskap, nätverk och erfarenheter. Tillsammans med SUMs styrelse och med mina trosfränder – Omar Mustafa och Mohammed Amin Kharraki i Istanbul. Lär oss om AKP, Erbacan och Turkiet. Jobbat tillsammans i SUM från 2008–2011.”

Här är Yasri Khans bilder från studieresan till Turkiet. Bilderna är hämtade från Conny Lindströms Twitterkonto:

Islamisten Necmettin Erbakan var ingen demokrat. Han dog 2011, Omar Mustafa hyllade honom i ett öppet brev publicerat på IFiS hemsida. Notera ”den islamiska värdegrunden”, vilket är detsamma som en totalitär politisk tolkning av islam. Erbakan försökte när han var premiärminister att göra Turkiet till en religiös diktatur.

Anser Lena Nyberg att Sverige bör ta efter Turkiets utveckling under islamisten Erdogan, som var Erbakans elev?

I det här blogginlägget 27 december 2016 skriver jag om hur Yasri Khan berömmer Recep Tayyip Erdogan och hur han hjälper DO att kräva att kvinnor ska få sätta sig över reglerna inom sjukvården att av hygieniska skäl bära kortärmat.

Vad är det för slags motståndskraft?

Yasri Khan är snart 40 år. Är han inte för gammal för att vara generalsekreterare i ett ungdomsförbund?

Varför får SMFR år efter år efter år bidrag från MUCF?

Vet Lena Nyberg över huvud taget vad Yasri Khan har hållit på med i Sverige sedan han först gick med i SUM och sedan SMFR?

Har hon hört talas om Muslimska brödraskapet?

Har hon hört talas om Hamas?

28 juli 2024

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *