DO: Med anledning av det vägrade handslaget i Härryda. Läs den sedan åratal skattefinansierade och av Malmö stad omhuldade extremisten Salahuddin Barakats totala utskåpning av juridikprofessor Reinhold Fahlbecks utlåtande att vägrat handslag inte faller under religionsfrihet

Salahuddin Barakat

etablerade 2013 Islamakademin i Malmö och marknadsförde sig själv i en serie inlägg på Islamakademins hemsida, numera raderade. Han anser att sharia bör gälla i Sverige, inte svensk lag. Hans utfall mot juridikprofessor Reinhold Fahlbeck är värt att återpublicera med tanke på att DO fortfarande driver frågor om handskakning och kvinnors huvudbonad, utan att begära av anmälaren vilken extrem tolkning av islam han eller hon tillhör. Shariadoket är en extremt västfientlig uniformspersedel. Notera: uniformspersedel.

Miljöpartisten Yasri Khan

blev 2016 omskriven när han filmad vägrade ta TV4:s reporter i hand. Yasri Khan är via Svenska muslimer för fred och rättvisa (SMFR) kopplad till Muslimska brödraskapet. I det här inlägget 27 december 2016 skriver jag om Yasri Khans lobbyverksamhet, ”DO, Yasri Khan, Turkiet och löstagbara engångsärmar”.

Det borde vara en självklarhet att DO har koll på vilka extrema demokratifientliga islamtolkningar det finns i Sverige. Det borde vara lika självklart att DO inte stödjer demokratifientliga tolkningar av islam som exempelvis Muslimska brödraskapet, Hizb ut-Tahrir, Jamaat-e-Islami, den saudiarabiska wahhabismen, Ahmadiyya, Tablighi Jamaat med mera med mera.

Extremisten, separatisten, teokraten Salahuddin Barakat kommenterar Reinhold Fahlbecks artiklar i Lag & Avtal:

Till att börja med vill jag citera Reinhold Fahlbecks problematiska yttranden:
”Men det sägs inget i koranen om sjal. Det innebär att en stor del av muslimska kvinnor inte använder sjal”, vidare, ”Det finns inget i koranen som stöder att en man inte får ta en kvinna i hand” och slutligen, ”Detta är inte religion. Därför kan det heller inte handla om diskriminering på grund av religion”.

Reinhold Fahlbeck utgår från Europakonventionen och dess praxis, läs den här artikeln i Svenska Dagbladet 24 februari 2010, ”Vägrat handslag faller inte under religionsfrihet”.

Salahuddin Barakat nämner över huvud taget inte Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, som är lag i Sverige. Han utgår helt från islamisk rättslära.

Svensk lag gäller i Sverige. Det är DO:s skyldighet att följa svensk lag.

19 augusti 2024

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *