Aftonbladet: Vilken västfientlig tolkning av islam bekänner sig Fatme till, som säger att förbud mot kusinäktenskap är rasistiskt och som är iförd shariadok, Muslimska brödraskapets uniformspersedel?

Aftonbladet: Varför gör ni reklam för Hamas i artikeln 10 oktober 2024, ”Fatme, 48, är gift med sin kusin: ’Rasistiskt med förbud’”.

Muslimska brödraskapet är en extremt judefientlig rörelse. Hamas är Muslimska brödraskapets palestinska gren. Hamas vann valet 2006, slängde ut Fatah, omvandlade Gaza till en religiös diktatur och gjorde shariadoket,

som hemkunskapsläraren Fatme skyltar med, obligatoriskt att bära för Gazas kvinnor. Plagget är politiskt och markerar fientlighet mot den sekulära västerländska civilisationen. Uniformspersedeln signalerar också graden av ett lands islamisering och att bäraren är en andra klassens medborgare, att judar förtjänar döden, att homosexuella förtjänar döden, att ateister förtjänar döden.

Som jag skrivit i åtskilliga blogginlägg är människors klädsel kulturellt kodad. Kvinnor och män har i årtusenden burit huvudbonader av olika slag. Den praktiska sjalen som kvinnor i alla länder oberoende av religion, politik och social status burit har tack vare internet standardiserats till ett shariadok.

Just för att shariadoket signalerar graden av ett lands islamisering har flera andra islamistiska rörelser imiterat Muslimska brödraskapet och påstår att kvinnor ska dölja håret för att behaga Allah.

Så vilken extrem islamtolkning bekänner sig hemkunskapsläraren Fatme till? Muslimska brödraskapet? Jamaat-e-Islami? Deobandi? Tablighi Jamaat? Wahhabismen? Hitzb ut-Tahrir? Amadiyya? Millî Görüş? Grå vargarna? Annat?

För det kan väl inte vara så att Aftonbladet verkligen tror att plagget är en islamisk norm ända sedan 600-talet? Och inte har något med extrem västfientlighet att göra?

Har redaktörerna på Aftonbladet hört talas om Västerås moskés skrift Kvinnors klädesnorm enligt Koranen?

13 oktober 2024

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *