Nedbrytning av Del 6 av 6. 6:4 Kurdo Baksi och Lars Vilks

Inte heller i Kurdo Baksis agerande gentemot Lars Vilks ger han prov på någon medborgaranda eller respekt för rättsstaten. Vår grundlagsfästa yttrandefrihet gäller inte det som yttras utan vem som yttrar sig, enligt Baksi. Dawit Isaaks yttrandefrihet är värd att skydda, men inte Lars Vilks. Baksi hånade och förlöjligade Lars Vilks utsatta situation, bland annat i ett inlägg på Twitter 2011 i samband med att ett mordhot mot Lars Vilks avslöjats: ”Lars Vilks och SÄPO-gubbar är nu Sveriges lyckligaste gubbar. SÄPO behöver mer pengar mot ’islamisk terrorism’ och Vilks behöver mer pr!”

Al-Qaida hade som nämnts satt ett pris på Lars Vilks huvud. Lars Vilks svarade BaksiSVT Opinion 22 september 2011.

Kurdo Baksi svarar 26 september att han är väldigt stolt över sitt twittrande och påstår att Lars Vilks själv med jämna mellanrum iscensätter mordhot mot sig. Baksi kallar Lars Vilks för en seriefigur och islamhatare. Det största hotet mot Sverige är nazistiskt och främlingsfientligt våld, enlig Baksi, det slipper Säpo prioritera när Vilks utsätts för mordhot. ”P g a aktörer som Lars Vilks spenderas miljontals kronor för att bekämpa nästan icke-existerande islamiskt våld i Sverige, medan man stämplar nazistiskt våld som pojkstreck.” Baksi talar om ”oseriösa mordplaner”. Lars Vilks har inte ”ett eget riktigt liv”.

I dag, efter Hamas bestialiska terrorattentat mot Israel 7 oktober och jublet i vissa invandrargrupper, vet vi att fler invandrare från Mellanöstern än Kurdo Baksi har en mentalitet kring mordhot och mord som är främmande för många svenskar och svensk lagstiftning.

Månaden efter ovanstående debattinlägg, den 27 oktober 2011 då Dawit Isaak, fängslad i Eritrea, fyller 47 år, håller Kurdo Baksi tårtkalas på ABF i Stockholm. ”Baksi tycker att yttrandefriheten är för viktig för att helt sluta prata om fängslandet.”

Min kommentar på klippet: ”Hyckleri. Lars Vilks liv inget värt.”

Även året innan firade Kurdo Baksi Dawit Isaaks födelsedag med tårta på ABF i Stockholm. Då var en nära rådgivare till Eritreas president i Sverige. Han sa att det var ingen slump att Dawit Isaak inte ställts inför rätta, eftersom Isaak ingått i en grupp som arbetade för en etiopisk invasion av Eritreas huvudstad.

15 januari 2024

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *