Hanna Stjärne, fortfarande SVT:s VD, ger sig inte. Sverige ska islamiseras och SVT ska vara garanten för det. SVT Rapport väljer att 17 juli låta utlandsättade kvinnors höga andel som läser på universitetet representeras av kvinnor som signalerar den mest extrema tolkningen av islam och som också signalerar Somalitown, Somalitown, Somalitown, alltså separatism. Ska varje etnisk grupp ha förebilder från just sin egen etniska grupp? På vad sätt är en kvinna iklädd Muslimska brödraskapets uniformspersedel en förebild?

Enligt Statistiska centralbyrån läser fler kvinnor med invandrarbakgrund vidare på universitetet än svenskättade kvinnor. Av alla utlandsättade kvinnor som tar en universitetsexamen väljer Rapport ett par tjejer i islamistiska Muslimska brödraskapets uniformspersedel, shariadoket, utan att som vanligt markera vilken extrem tolkning av islam de intervjuade företräder.

Tillhör de intervjuade tjejerna Muslimska brödraskapets svenska gren? Tillhör de Hizb ut-Tahrir? Tillhör de någon wahhabistisk grupp i Göteborg, alltså Saudiarabiens extremt demokratifientliga tolkning av islam? Reportern Dalmar Namazi borde ha inlett inslaget med att redogöra för vilken extrem och separatistisk islamtolkning tjejerna representerar.

Inslaget kommer från SVT Väst. Har tjejerna gått i somaliern Abdirizak Waberis

skola i Göteborg? Han var ordförande för islamistiska Muslimska brödraskapets svenska huvudorgan Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) när han intervjuades av Evin Rubar i Dokument inifrån 2009 och sa att bara kvinnor som är beslöjade är ”riktiga” muslimer. Han tog skolpengen som skulle gå till elevernas undervisning och åkte på sexresa till Thailand och startade ett islamistiskt parti i Somalia. Han fick fängelse. Är han en somalisk förebild?

Det är just frågan om somalisk förebild reportern Dalmar Namazi ställer till en av tjejerna.

Varför ska somalier ha just somaliska förebilder? Och varför visas en bild på en somalisk man i samband med talet om somaliska förebilder?

En professor säger att det kan vara så att man väljer en högre utbildning för att undvika diskriminering på arbetsmarknaden.

Shariadoket är för kvinnor det mest separatistiska plagg de kan bära och den starkaste signalen att de inte har några planer på att smälta in i det svenska samhället.

Plagget är politiskt och ger fingret åt Sverige.

”Vi lever i ett samhälle som inte är anpassat efter oss”, säger tjejerna i inslaget. Sverige ska inte anpassa sig efter de hundratals olika etniska och religiösa grupper som valt att bosätta sig här.

Reportern Dalmar Namazi är 28 år enligt internet. Varken han eller de unga tjejerna vet vilken diskriminering och vilka fördomar kvinnor i min ålder (80 plus) utsattes för när vi efter avslutade universitetsstudier drömde om jobb vi var kvalificerade för. Vi krattade manegen för dessa självömkande tjejer.

Jag upprepar: Sverige ska inte anpassa sig. Sverige ska inte islamiseras. SVT borde värna om det demokratiska styrelseskicket och tydligt klargöra för tittarna vilka extrema separatistiska islamtolkningar beslöjade intervjupersoner representerar.

17 juli 2024

Mona Lagerström fil dr

3 kommentarer

  1. Ord och inga visor men såklart har du Mona Lagerström rätt – det är ett stort problem att SVT så tydligt tar ställning för Islamism, separatism och religiösa särregler för kvinnor.

    1. Ja, det råder en total aningslöshet inom media, särskilt publice service.

      Monas texter är viktiga!

      Jag läser just nu Lars Åbergs “Mest kränkt vinner”. Just nu kapitlet 14. Den berör samma område som Mona. Boken rekommenderas starkt!

  2. Ja, det råder en total aningslöshet inom media, särskilt publice service.

    Monas texter är viktiga!

    Jag läser just nu Lars Åbergs “Mest kränkt vinner”. Just nu kapitlet 14. Den berör samma område som Mona. Boken rekommenderas starkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *