Nu är kurdnationalisten och krigaren för islam i Sverige Nalin Baksi trött på talet om svenska värderingar igen och skriver ännu en artikel om att svenskarna minsann inte ska tro att de är något, i alla fall inte jämfört med hennes kurdiska gammelfaster som satte maken på plats trots att han var imam. I synnerhet ska vice statsminister Ebba Busch (KD) inte tro att europeiska värderingar är något att skrävla om eller att Busch skulle veta något om ”muslimer i allmänhet”, som ju är Nalin Baksis paradnummer, enligt henne själv, eftersom hon är uppvuxen i en islamreligiös familj full av imamer

Inför EU-valet 9 juni talade Ebba Busch om att ” Islam behöver tillämpas ’på ett sätt som är förenligt med svensk lag, med svenska värderingar’.” Ebba Busch säger till DN 28 maj att hon vill utreda om det går att använda EU-medel för att uppmuntra muslimer att återvända till sina hemländer. Hon ”menar att det i dag finns exempel på utövande av Islam som inte är förenligt med svenska värderingar”.

Ebba Busch säger det fullkomligt självklara: Följ lagen i det land du bosätter dig i.

Två månader senare fyller Nalin Baksi sin återkommande kolumn på Expressen Kultur med följande text: ”Ebba Busch har fel om ’muslimska’ värderingar”.

Två månader. Och ett EU-val 9 juni. Hade Nalin Baksi idétorka inför kolumnskrivandet?

För länge sedan tog Nalin Baksi strid mot aktivisterna inom islamistiska Muslimska brödraskapets ungdomsförbund, Sveriges unga muslimer (SUM), och avknoppningen Muslimska mänskliga rättighetskommittén, med högljudda, reaktionära och separatistiska aktivister som Mohammed Amin Kharraki (f. 1984),

son till Mostafa Kharraki (f. 1947),

en av svenska Muslimska brödraskapets grundare, Omar Mustafa (f. 1985),

som gick vidare och blev ordförande för svenska Muslimska brödraskapets huvudorgan Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) och senare förbundsrektor för Muslimska brödraskapets studieförbund Ibn Rushd, riksdagsledamot senare minister Mehmet Kaplan (MP) (f. 1971)

samt Fatima Doubakil (f. 1978).

Den kampen ska Nalin Baksi ha en eloge för.

De islamisterna har inte längre en maktposition. Men Muslimska brödraskapets svenska gren är starkare än någonsin. Trots att Muslimska brödraskapets motto är ”Koranen är vår lag” och Sameh Egyptsons doktorsavhandling februari 2023 Global politisk islam? Muslimska brödraskapet & Islamiska förbundet i Sverige låter politikerna skattemiljonerna fortsätta att flöda in i svenska MB:s kassakista, nu senast Stockholm stad som röstade igenom att ge Ibn Rushd flera miljoner, tack vare kommunfullmäktiges ordförande Olle Burell (S) och äldre- och kulturborgarrådet Torun Boucher (V). Malmö stad ska vi bara inte tala om.

Muslimska brödraskapets svenska gren har dessutom stöd av

Regeringen, som bjuder in Muslimska brödraskapets ledare

Myndigheten för stöd till trossamfund (SST), som betalar ut miljoner till MB:s olika föreningar
Folkbildningsrådet, som trots massiv kritik i åratal ger miljoner till Ibn Rushd
universitetens islamforskare, vilket deras kritik av kunskapsöversikten beställd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap om Muslimska brödraskapet i Sverige februari 2017 samt deras kritik av Sameh Egyptsons avhandling visar
Bonnierpressen, DN:s Niklas Orrenius skapade inför Egyptsons disputation sensation om storbråk och förde läsarna bakom ljuset genom att låta Yasir Al-Sayed Issa

från en välkänd syrisk Muslimska brödraskapsfamilj

dölja sig bakom namnet ”Adam” och påstå att Egyptson genom att publicera hans namn i avhandlingen utsätter honom och hans familj för risken att gripas av diktaturers säkerhetstjänster om de åker till Mellanöstern. Samtidigt som Issa gråter ut i DN och påstår att han inte har kopplingar till MB sitter hans fru i Islamic Reliefs styrelse, enkelt för Orrenius att kolla upp. Sedan har vi Expressens kulturchef Victor Malm som recenserade Egyptsons disputation utan att fatta ett dugg och bjöd in kritiker av Egyptsons avhandling att vädra sin kritik på Expressen Kultur och därmed stödja Malms recension. Även Sydsvenskans ledarskribent Moa Berglöf hade det pinsamma omdömet att recensera disputationen.

Nalin Baksi går i Victor Malms fotspår och stödjer islamisterna med sin oförmåga att ta kritik av islam eller skämt om islam och sin nedvärdering av yttrandefriheten, demokratins hörnpelare. Hennes vettlösa agerande gentemot konceptkonstnären Lars Vilks teckning av Muhammed som rondellhund ska aldrig glömmas.

”För muslimer är hunden oren. Att framställa profeten Muhammed som en hund är därför mycket sårande”, skriver hon i Svenska Dagbladet 11 mars 2010, ”Varför kränka vanliga muslimer?” Var Nalin Baksis fars morfar ingen vanlig muslim? Han älskade sin hund mer än någon av alla fruar han haft (fyra åt gången enligt islam) och grät hejdlöst när hunden dog, enligt Nalin Baksis farbror barnboksförfattaren Mahmut Baksi, den första i klanen Baksi som på 1970-talet fick politisk asyl i Sverige.

Nalin Baksi är socialdemokrat ut i fingerspetsarna. Hon går i gång på uttalanden från sina politiska motståndares kritik av islam, särskilt Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna och har samma kritik varje gång, ”de går islamisternas ärende”. Nalin Baksi påstår samma sak om Ayaan Hirsi Ali, som till skillnad från Nalin Pekgul grundligt satt sig in i islams källor.

Om Ebba Busch skriver Baksi: ”I sin retorik väljer Ebba Busch att låta islamisternas tolkning av islam bli en sanning om muslimer i allmänhet.”

Som om Nalin Baksi skulle ha någon kunskap om ”muslimer i allmänhet” bosatta i Sverige.

I dag råder helt andra förhållanden än när Kharraki, Mustafa, Kaplan och Doubakil var i farten och Nalin Baksi är numera bara en av alla missionärer det kryllar av i Sverige som målmedvetet, enormt målmedvetet verkar för att förändra Sverige inifrån i en islamreligiös riktning.

Det är otroligt högmodigt, för att inte säga direkt dumdristigt, av Nalin Baksi att uttala sig om ”muslimer i allmänhet”. Hon kan omöjligt ha en aning om vilka ”muslimer i allmänhet” som invandrat till Sverige efter Fredrik Reinfeldts (M) och Miljöpartiets migrationsöverenskommelse 2011, flyktingvågen 2015 och gymnasielagen 2017 och Saudiarabiens, Qatars, Iran och Turkiets påverkansoperationer i Sverige om ”rätt” islam, och de tusentals Saudiarabienfinansierade madrasa (koranskolor) i hela världen inklusive Pakistan efter 1979 då tusentals heliga krigare skyndade till Afghanistan när Sovjetunionen rullade in vilket ledde till madrasa-elevernas maktövertagande i Afghanistan, det vill säga talibanerna, och Pakistans väg mot fundamentalism.

Det är för enkelt att skilja på ”muslimer i allmänhet” och islamister och tro att alla i Sverige som ryms inom kollektivordet ”muslimer i allmänhet” per automatik inte är islamister utan ställer sig bakom det demokratiska styrelseskicket.

Bland annat finns det enligt Statistiska centralbyrån 700 000 analfabeter i Sverige. Vilken religion de tillhör och vilken inställning de har till det demokratiska styrelseskicket är omöjligt att säga. Det är ingen motsättning att vara analfabet och samtidigt ha mycket bestämda åsikter om islamiska normer som

könsseparering,
att den som avfaller från islam förtjänar döden,
homosexuella förtjänar döden,
judar förtjänar döden,
flickor/unga kvinnor som vägrar bära hijab förtjänar döden,
Allahs lag står över svensk lag.

Det är inte alls samma sak som att dessa individer skulle vara islamister.

Vi vet att det, efter korankravallerna i Malmö 2020 och påsken 2022 och stenkastningen mot polisen av män, kvinnor och barn samt jublet i Sverige efter Hamas bestialiska terrorattack mot Israel 7 oktober 2023 och det Israelfientliga skanderandet under alla Hamasdemonstrationer sedan 7 oktober, samt problemen med könsseparering och hedersnormer i förskolor finns mängder med invånare som inte stöder det demokratiska styrelseskicket.

Frågan är om inte Richard Jomshof (SD) har läst mer om islam än Nalin Baksi som ständigt drar in tjocka släkten för att markera att hon är expert på islam. Tidigare var det farfar hon lutade sig mot, att han minsann såg till att döttrarna utbildades, nu senast gammelfastrar och naturligtvis en imam. Hon talar om sina starka fastrar ”som dessutom var utbildade och politiskt engagerade”, fastrar som Nalin Baksi idealiserar och vill efterlikna. De var kommunister och kämpade för ett fritt Kurdistan. Den ena ”utbildade” fastern fick sin läkarutbildning i Sverige, hann knappt bli klar innan hon gick med i PKK och mördades av PKK. Nalin Baksi vill gå i fastrarnas fotspår och bestämde sig för att kriga för islam i Sverige, ett av världens mest sekulariserade länder. Hon skriver i Expressen:

Jag kommer att tänka på de starka muslimska kvinnorna i min släkt när jag hör Ebba Busch framhålla jämställdhet som en specifikt västerländsk värdering som muslimer måste anamma för att få leva i detta land. Vad menar hon egentligen?

Att den som bosätter sig i Sverige också följer svensk lag. Är det så svårt att förstå?

Vad jag vet har Nalin Baksi inte skrivit ett ord om sin farmor som fick sitt första barn när hon var femton år och sedan i princip födde barn vartannat år. Vilken utbildning såg farfadern till att hon fick?

Här är några punkter som inte ryms inom svensk lag och som enligt Baksis farbror Mahmut Baksi förekom i klanen Baksi:

Barnäktenskap
Mord
Blodsfejd
Tvångsgifte av barn från de två stridande fraktionerna för att få slut på blodsfejden

Klankultur, hedersmord och hedersförtryck kom till Sverige med de kurdiska invandrarna. Nalin Baksi
(f. 1967) var riksdagsledamot 1994–2002, när hon var 27–35 år. Som riksdagsledamot deltog hon i klanen Sahindals klanrättegång mot Fadime Sahindal. Som riksdagsledamot berättade Nalin Baksi i riksdagshuset för Fadime Sahindal att hennes familj hade dömt henne till döden, men att hon fick leva om hon inte visade sig i Uppsala.

Ingen kan med bästa vilja i världen säga att Nalin Baksi respekterade svensk lag.

Som ledare för Socialdemokraternas kvinnoförbund skrev Nalin Baksi, då Pekgul, en artikel i DN
16 december 2009, efter det att Schweiz i en folkomröstning röstat för minaretförbud, att om Schweiz regering stod fast vid folkomröstningens resultat borde FN och EU stänga sina organisationers alla kontor i Schweiz och låta den utländska personalen lämna Schweiz. ”Alla vi andra som står för tolerans och människors lika värde bör på de sätt vi förmår bojkotta landet.” Hon respekterar inte ett lands självständighet utan drar in både FN och EU för ett minaretförbud.

Så agerar en som utnämnt sig till krigare för islam.

Det är Nalin Baksi som går islamisternas ärende. Hon gick islamisternas ärende när hon angrep Lars Vilks, hon går islamisternas ärende när hon angriper den som kritiserar demokratifientliga tolkningar av islam.

Sveriges politiker har tillåtit en alldeles för stor skara invandrare från länder främmande för och motståndare till den västerländska civilisationen. Ebba Busch har helt rätt när hon anser att de som inte är villiga att acceptera och följa svensk lag återvänder till sina ursprungsländer.

Nalin Baksi kunde ju vara ett föredöme och packa sina väskor. Sverige är inte i behov av en krigare för islam.

4 augusti 2024

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *