Karin Ekman, ansvarig utgivare SVT Rapport: Vilken signal vill du sända till tittarna när du bland alla hundratusentals elever 26 september väljer ut en elev som bär det extremt västfientliga shariadoket? Stöd till Hamas? Stöd till Hizbollah? Stöd till Irans ayatolla Khamenei? Stöd till talibanerna? Shariadoket är uniformsplagget de påtvingar flickor/kvinnor

Antalet flickor/kvinnor som bär shariadoket är ett viktigt synligt tecken på ett oresonligt hat mot väst och hur långt ett land har islamiserats. Det är därför så fort shariaextremister hamnar i maktställning, som Irans ayatollor, Hamas, Hizbollah, talibanerna, kräver att kvinnor täcker håret och döljer kroppens konturer. Kvinnor ska veta sin plats. De ska synas att kvinnor är andra klassens medborgare.

Än en gång markerar SVT:s Nyheter

att de valt att ligga i främsta linjen när det gäller islamiseringen av Sverige och normaliseringen av Muslimska brödraskapets uniformspersedel shariadoket

genom att inte markera vilken extrem tolkning av islam den intervjuade bäraren av shariadoket är anhängare av utan underförstått låter påskina att plagget är ett med islam. Inslaget handlar om att många elever som går ut grundskolan inte har gymnasiebehörighet. Plagget är politiskt. Inslaget är en kraftig signal till alla shariapoliser som kräver skolflickors beslöjning att Sverige accepterar detta extremt västfientliga politiska plagg i skolorna.

Karin Ekman och reporter Karin Moberg, som gjorde intervjun: Bekänner skolflickan och hennes familj sig till Muslimska brödraskapet? Jamaat-e-Islami? Tablighi Jamaat? Deobandi? Hizb ut-Tahrir? Ahmadiyya? Saudiarabiska wahhabismen? Iranska ayatollornas islamtolkning?

Lever skolflickan i en hederskultur? Riskerar hon att dödas av familjen om hon vägrar bära plagget?

Flickor/kvinnor i religiösa islamiska miljöer i Sverige som dessutom är klan- och hedersmiljöer utsätts för ett enormt socialt tryck att bära shariadoket. ”Du är ingen riktig muslim om du inte täcker håret”, lyder kravet. Och detta: ”Vad ska grannarna tro om oss?” Skvallret, skvallret, det dödande skvallret.

Märk väl. Kvinnor är shariapoliser av rang. Redan 2005 skrev Göteborgs-Posten en artikel, ”Friheten krymper för muslimer i förorterna”, om hur en kvinna från Somalia, som aldrig någonsin täckt håret, uppvaktades av kvinnor i sin nya stadsdel.

En somalisk kvinna berättar om hur hon kom inflyttande klädd i jeans och t-shirt. Andra somaliska kvinnor kontaktade henne och sa: ”Det här är Hjällbo”. Kvinnorna köpte henne en hijab och lång klänning.
– Jag hade aldrig haft sådana kläder på mig i Somalia. Men jag tog på mig dem.

Detta skedde för två decennier sedan, tio år innan den stora invandringen 2015 kom som en chockvåg i ett illa förberett Sverige. Det är inte svårt att föreställa sig hur det ser ut i religiösa enklaver i dag.

SVT:s totala tondövhet för flickors utsatta ställning i extremt islamreligiösa miljöer och hedersmiljöer i Sverige är skrämmande. Plagget har i decennier utsatts för en het debatt. Alla som är involverade i arbetet mot hedersförtryck bönar och ber politikerna om att åtminstone skolan ska få vara en frizon för flickor som av familjen tvingas bära shariadoket. För inte så länge sedan kom en rapport om hur förskolepersonal övervakar att småflickor är beslöjade. Jämställdhetsminister Paulina Brandberg säger att personal borde orosanmäla om små barn på förskolan är beslöjade.

En lag krävs som förbjuder shariadoket i all offentligt finansierad verksamhet.

I Iran mördas unga kvinnor av moralpolisen när de inte täcker håret ordentligt enligt stadgarna eller vägrar bära plagget. Iran orkestrerar just nu ett massivt angrepp mot Israel med hjälp av Hamas, Hizbollah och Jemens huthirebeller. Iran attackerar också Sverige. Iran planerade att mörda judiska medborgare i vårt land.

Iran är en skurkstat. I Iran för kvinnorna en frihetskamp. I Sverige ställer sig SVT på de iranska mullornas sida varje gång de i nyheterna intervjuar en beslöjad flicka/kvinna bosatt i Sverige utan att ange vilken extrem tolkning av islam bäraren bekänner sig till.

27 september 2024

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *