Utse Omar Mustafa till statsminister och Mattias Gardell till vice statsminister. Muslimska brödraskapet styr redan Sverige tack vare Teologiska institutionen, Uppsala universitet, och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP)

Med anledning av Muslimska brödraskapets studieförbund Ibn Rushds, Teologiska institutionens och Myndigheten för statligt stöd till trossamfunds (SST) föreläsningsserie om samtida strömningar och rörelser inom islam, föreläsningen om Muslimska brödraskapet 3 oktober, Uppsala universitet.

Muslimska brödraskapets svenska gren, inte Nordiska motståndsrörelsen eller Sverigedemokraterna, är det främsta hotet mot vår demokrati. Det bör varenda politiker i Sverige, inklusive talman Andreas Norlén, vara medvetna om.

I det här inlägget länkar jag till flera utländska dokumentärer om Muslimska brödraskapets historia och metoder de använder för att framstå som ”muslimernas” talespersoner i väst och den vägen förvandla både USA och Europa till islamiska stater styrda av Muslimska brödraskapets tolkning av sharia.

Det är ingen konspirationsteori. Informationen kommer från tidigare höga ledare inom Muslimska brödraskapet. Lögnen är Muslimska brödraskapets främsta metod. De säger en sak till anhängarna och en helt annan sak till utomstående.

Muslimska brödraskapets grundare Hassan al-Banna (d. 1949) ska jämställas med Lenin, Stalin, Mussolini, Hitler, Mao och Pol Pot.

Jag uppmanar riksdagen att beställa en utredning om den desinformation om Muslimska brödraskapet som både Muslimska brödraskapet i Sverige och landets islamforskare, inte minst professorerna Mattias Gardell och Jonas Otterbeck, spridit.

Jag uppmanar riksdagen att följa Storbritanniens dåvarande premiärminister David Camerons exempel då han på regeringsnivå tillsatte en utredning om Muslimska brödraskapet i Storbritannien. Resultatet av den utredningen beskrivs i en av dokumentärerna jag länkar till gjord av en egyptisk journalist.

Jag uppmanar riksdagen att tillsätta en utredning om finansieringen av Muslimska brödraskapets svenska gren.

Ibn Rushd är inget studieförbund enligt traditionell svensk mening. Ibn Rushd är en integrationsfientlig väckelserörelse som bedriver missionsverksamhet i syfte att förvandla Sverige till en islamisk stat. De kallar sin missionsverksamhet för ”folkbildning” och använder censurordet ”islamofobi” för att tysta kritik av deras verksamhet. De påstår också konsekvent att de representerar ”muslimerna”. De representerar Muslimska brödraskapet.

Omar Mustafa, Ibn Rushds förbundsrektor, vann valet, vilket jag skrivit om i tidigare blogginlägg, eftersom inte en enda politiker, inte en enda journalist, inklusive SVT, nämnde Muslimska brödraskapet i valrörelsen. Helena Benaouda Hummasten, mångårig ledamot i SST:s nämnd, är Ibn Rushds styrelseordförande. I Minnesanteckningar från dåvarande inrikesminister Anders Ygemans (S) och Alice Bah Kuhnkes sakråd om genomförandet av den nationella planen mot rasism framfördes det att ”de berörda grupperna bör få producera kunskapen om sig själva” (s. 3). Mattias Gardell och Mohamed Temsamani, Sveriges muslimska råd, deltog i sakrådet.

Föreläsningen i Uppsala 3 oktober kan betraktas som ett svar på Muslimska brödraskapets önskan att producera kunskapen om sig själva.

Jag inleder dokumentärerna med den amerikanska som publicerades 19 april 2018, The history of the Muslim Brotherhood in the USA. Ungefär 2 minuter in i bandet uttalar sig Kamal Helbawy om att Muslimska brödraskapet som grundades 1928 i Egypten ville föra folket tillbaka till islamska värden i ett land som blev mer och influerat av väst. Lägg hans namn på minnet, han återkommer i en egyptisk dokumentär efter det att han lämnat Muslimska brödraskapet. Här presenteras han som Western Muslim Brotherhood Leader. Han återkommer senare i dokumentären, ca 39 minuter in, som exempel på hur Muslimska brödraskapet manipulerar språket. Helbawi säger på engelska: ”the goal is equality, the goal is respect of human rights, the goal is to live together”. På arabiska säger han i Oklahoma City 1992: ”Oh, honored brothers, the Palestinian cause is not a struggle on borders or on land only. Rather, it is an absolute clash of civilizations: a satanic program led by the Jews and those who support them and a divine program carried by Hamas and the Islamic government in particular and the Islamic peoples in general.”

Ungefär 13:30 minuter in i programmet liknas Muslimska brödraskapet vid ryska dockor som man inte får någon överblick över förrän man har alla nycklar. En före detta FBI-agent och federal åklagare säger att FBI under 1990-talet fram till 2007 använde kodnamnet tangled web om Muslimska brödraskapets intrikata nätverk av myriader föreningar i USA. År 2007 hölls rättegången mot Holy Land Foundation, en välgörenhetsorganisation som skickade pengar till Hamas som stämplats som terroristorganisation och då tusentals av Muslimska brödraskapets interna dokument blev offentliga.

Bland annat lyfter man i dokumentären fram dokumentet An Explanatory Memorandum on the general strategic goal for the group in North America, författad 22 maj 1991 av Mohamed Akram, medlem i Shura Council. Från sidan 15 är texten på engelska. Den inleds med alla föreningar i Nordamerika som texten vänder sig till.

Det står: ”One: The Memorandum is derived from: 1 – The general strategic goal of the Group in America which was approved by the Shura Council and the Organizational Conference for the year [1987] is ’Enablement of Islam in North America, meaning: establishing an effective and a stable Islamic Movement led by the Muslim Brotherhood [min kursiv] which adopts Muslims’ causes domestically and globally, and which works to expand the observant Muslim base, aims at unifying and directing Muslims’ efforts, presents Islam as a civilization alternative, and supports the global Islamic State wherever it is’”.

Det står också: ”The Ikhwan [Muslim Brothers] must understand that their work in America is a kind of grand Jihad in eliminating and destroying the Western civilization from within and ’sabotaging’ its miserable house by their hands and the hands of believers so that it is eliminated and God’s religion is made victorious over all religions. Without this level of understanding, we are not up to this challenge and have not prepared ourselves for Jihad yet. It is a Muslim’s destiny to perform Jihad and work wherever he lands until the final hour comes, and there is no escape from that destiny except for those who chose to slack” (s. 21).

Conny C. Lindström har på Twitter lag ut en egyptisk dokumentär i två delar där tre av Muslimska brödraskapets höga ledare beskriver hur The International Organization etablerades och styrdes av Muslimska brödraskapet i Egypten. Lindström skriver i en fastnålad tweet: ”’The Organization – Documentary on The Muslim Brotherhood, Part 1 & 2’ är utan jämförelse de två mest avslöjande dokumentärfilmerna som gjorts om den världsomspännande organisation MB är sedan ca 60 år tillbaka.” Bilden föreställer Kamal Helbawy.

The Organization – Part 1, publicerades 8 januari 2018. Där presenteras Kamal Helbawy som the Former Muslim Brotherhood Spokesperson in the West. Han berättar öppenhjärtigt om Muslimska brödraskapets verksamhet. I programmet sägs att målet med etablerandet av den internationella organisationen var att strömlinjeforma Muslimska brödraskapets ideologi och verksamheter i de olika länderna i syfte att förvandla sekulära stater till en federation av islamiska stater ledd av Muslimska brödraskapet.

Kamal Helbawy deltar även i Part 2 som till stora delar handlar om verksamheten i Storbritannien.

Forskaren Magnus Ranstorp har på Twitter lagt ut dokumentärer om Muslimska brödraskapet som han uppmanar alla politiker att titta på.

Magnus Ranstorp har även på twitter lagt ut Uppdrag gransknings reportage 2 maj 2006 om anpassning av svensk lag till islam där grundaren av Muslimska brödraskapets svenska gren Mahmoud Aldebe och samarbetet med Socialdemokraterna får stort utrymme.

Evin Rubars reportage i SVT, Slaget om muslimerna,  sändes 6 december 2009.

Föreläsningen på Uppsala universitet 3 oktober är i Ibn Rushds regi. Det är till Ibn Rushd deltagare ska anmäla sig.

Jag uppmanar Uppsala universitets rektor och Teologiska institutets chefer att titta på de här dokumentärerna. Ibn Rushd ägnar sig åt statsfientlig verksamhet. Omar Mustafa har en hög grad inom Muslimska brödraskapets svenska gren. Helena Benaouda Hummasten har i tre decennier bedrivit lobbyverksamhet för Muslimska brödraskapet, vilket bland annat framgår av professor Jonas Otterbecks doktorsavhandling Islam på svenska (2000).

1 oktober 2018

Mona Lagerström fil dr

 

3 kommentarer

 1. Instämmer i kritiken mot professor Gardell, en radikal islamist, men när det gäller beskyllningarna mot professor Otterbeck vill jag se belägg och källhänvisningar innan jag är beredd att ta dessa på allvar.

  1. Se detta blogginlägg https://purdahbloggen.se/2017/06/17/muslimska-brodraskapet-har-satt-msb-pa-plats-entlediga-med-omedelbar-verkan-nils-svartz-fran-tjansten-som-gd-del-1/
   Scrolla ner till rubriken Professor Jonas Otterbeck om islamisten Helena Benaouda Hummasten.
   Se även detta blogginlägg https://purdahbloggen.se/2017/04/07/stefan-lofven-ta-ditt-ansvar-ta-debatten-om-muslimska-brodraskapets-politiska-friskoleverksamheter/
   Scrolla ner till rubriken Professor Jonas Otterbecks kritik av MSB-studien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *