Nora Abdou heter en av de fräna motståndarna till ett vuxet samtal om islam i Hylte, en av alla dessa patriarkatets hängivna kvinnliga stöttepelare

Respect mohamed, skriver Nora Abdou på sin profilbild på Facebook. Jag säger: Respektera svensk lag, respektera svensk jämställdhet, respektera allas likhet inför lagen. Respektera att små barn inte ska indoktrineras in i en kvinnofientlig och demokratifientlig tolkning av islam. Respektera att flickor, likaväl som pojkar, i Sverige ska ha rätt att själva forma sitt liv. Respektera att små flickor inte ska bära shariadok och vara reklampelare för föräldrarnas demokratifientliga tolkning av islam som säger att sharia står över svensk lag.

Hijabisten Nora Abdou

har varit en flitig debattör i diskussionsforumet i Hylte, främst som språkrör för Abshir Mohamed Abdi, men också för hijabister: ”XXX ni som ser kvinnor som förtryckta för att vi bär hijab och nedvärderar oss och vårt självbestämmande. Måste bara fråga är nunnor accepterade i ert synsätt? Eller är de också förtryckta?”

Bloggavsnittet handlade om små flickor. Flickor bär inte nunnedok i Sverige.

Hon skriver att hennes dotter på 1,5 år gråter när hon inte får bära hijab. ”När jag vägrar gråter hon, ska jag låta henne gråta för att rasisterna och nazisterna ska bli nöjda? Sköt ditt eget, gå naken om du vill jag bryr mig inte om vad du gör, låt var och en göra som de själva vill.”

Här är Nora Abdous senaste: ”skillnaden här är ju att Abshir inte är en offentlig person utan en privatperson som har rätt att leva hur han vill. Ni är måna om barnen säger ni men hänger ut deras bilder för allmän åskådning av elaka vuxna.”

Vi som vill att hijab på barn ska förbjudas är måna om att de små flickorna ska ha rätt att som vuxna leva sitt liv och inte redan i småbarnsåldern med hjälp av en tygbit stuvas in i en underordnad slavposition.

Själv har Nora Abdou barn på sin profilbild med texten Respect mohamed. En ny generation med samma bakåtsträvande ideal som mamman?

Hon skriver också detta: ”Kan ju i alla fall informera dig som är admin och som inte följer reglerna ang olaga integritetsintrång på diskussions forum att inlägget är anmält hos Hyltepolisen av Abshir i fredags.”

Den manliga barnskötaren Abshir Mohamed Abdi har ändrat sin profil på Facebook och är nu inte längre barnskötare.

Politikern Mustafe Ahmed som hela bloggavsnittet handlar om är helt bortsopad.

Det är dags att sluta prata om patriarkatet som något enbart män värnar om.

25 april 2021

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *