Det går inte att föra ett vuxet samtal om olika tolkningar av islam i Sverige, i alla fall inte i Hylte

Det har kommit till min kännedom att diskussionens vågor har gått höga i Hylte efter det att jag publicerade mitt senaste blogginlägg om en ung socialdemokratisk man, med ursprung i Somalia, som på Facebook spridit att ”otrogna” ska brinna i helvetet och lagt ut ett citat ur en arabisk/engelsk version av Koranen där det inom parentes, alltså ett tillägg som inte finns i originalversionen av Koranen, står att kvinnor ska täcka sig helt och bara visa ögonen, helst bara ett öga. Mannen var också ordförande i SSU. När hans aktiviteter i sociala medier blev kända avgick han med omedelbar verkan från alla sina uppdrag.

Det är inte mannens kvinnofientliga och demokratifientliga inställning som diskuterats i Hylte. Eller att han var SSU:s ordförande, eller att han valts in i kommunfullmäktige. Det folk i Hylte har hängt upp sig på är att jag från Facebook kopierat bilder på en man i Hylte, vars namn anges, och småflickor i hijab. Hur kan man göra något så fruktansvärt som att hänga ut en man och hans familj? heter det, ”sjukt att hänga ut en man med sina barn”, ”sina helt oskyldiga barn”, ”ser muslimer som ett slags ont kollektiv”.

Hijab är inget oskyldigt klädesplagg. Hijab signalerar att sharia står över svensk lag. Hijab signalerar att en 9-årig flicka är giftasvuxen. Flickor/kvinnor mördas för att de vägrat bära hijab. Hijab hör inte hemma på små barn.

24 april 2021

Mona Lagerström fil dr

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *