Pinsamt Susanne Nyström. DN:s ledarskribent kan inte skillnaden mellan mångkultur och ideologin multikulturalism!

Jag hade inga planer på att lägga mig i varken regeringskrisen eller partiledarnas tal under den pågående digitala Almedalsveckan. Mitt område är Muslimska brödraskapet, den politiska ideologin islamism, hijab och flickors och kvinnors rättigheter. Och föraktet för patienten. Men jag tappade hakan när DN:s ledarskribent Susanne Nyström efter Jimmie Åkessons tal i kväll inte höll sig till vad han sa om ideologin multikulturalism utan förvrängde det till att han talade om mångkultur.

I det här blogginlägget kritiserar jag SVT:s röriga program Sverige möts 9 mars som inleds med att det ska handla om mångkultur samtidigt som vissa deltagare pratade om ideologin multikulturalism utan att programledaren Magnus Thorén förklarade skillnaden för tittarna.

Ideologin multikulturalism stadfästes i Sverige genom propositionen 1975:26. Högst märkligt att DN:s ledarskribent inte känner till det.

Här är några bilder från Jimmie Åkessons tal och Susanne Nyströms kommentar. Det är bara att lyssna på vad de båda säger för att inse att de talar om två helt olika saker.

Jag rekommenderar DN:s ledarredaktion att grundligt studera biträdande professor Aje Carlboms doktorsavhandling från 2003, The Imagined versus the Real Other. Multiculturalism and the Representation of Muslims in Sweden.

5 juli 2021

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *