Tablå 12, om trojanska hästen inför valet 2022: Bidragsprofitörerna

(Stort kontorsrum, i bakgrunden korridor som löper in till flera smårum, Entreprenören i kostym, väst och slips står framför en whiteboard, omgiven av en leende liten skara i sobra kontorskläder, en brokig samling folk sitter förväntansfullt på utplacerade stolar)

Entreprenören: Välkomna till det här bidragsmötet. Låt mig presentera mina medarbetare, A, B, C, D. (medarbetarna ler stort) A är specialiserad på bidragsansökningar till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, B är specialiserad på Skolverket, C är specialiserad på Allmänna arvsfonden och D är specialiserad på bidrag från kommuner och regioner. Sverige vadar i pengar. Sverige vill göra av med så mycket pengar de kan. De vill göra sig av med nationalstaten, den nationella kulturen och den nationella identiteten och i stället lära svenskarna att nu är det globalismen och mångkulturalismen som gäller. Svenskheten är överspelad. Regeringen är så glada att vi är så många som har kommit hit och hjälper dem att montera ner svenskheten. De skriver regeringspropositioner om att svenskarna behöver uppfostras. Regeringen presenterar nationella planer i uppfostringssyfte. Svenskarna behöver lära sig att sätta likhetstecken mellan antisemitism, som ju rör den etniska gruppen judar, och islamofobi, som rör alla möjliga etniska anhängare av religionen islam. Det är baktanken med regeringens uppfostringsplan. Det finns hur många bidrag som helst att söka. För inte så länge sedan delade Allmänna arvsfonden ut tolv och en halv miljoner kronor för att motverka antisemitism och islamofobi.

Åhörare 1: Tolv och en halv miljoner?

Entreprenören: Exakt. Nyligen har regeringen avsatt fjorton miljoner kronor till att motverka och förebygga rasism och intolerans.

Åhörare 2: Sverige är rasistiskt.

Entreprenören: Exakt. Det har regeringen beslutat. Det är därför jag och mina medarbetare är här för att hjälpa er att motarbeta rasismen. Mot en liten avgift, förstås.

Åhörare 3: Hur stor då?

Entreprenören: Det talar mina medarbetare om för er när de skriver era ansökningar. Det beror på vilken myndighet det gäller och hur stort bidraget är. Regeringen har också insett att våra barn behöver läxhjälp. Pengar till läxhjälp kan man söka hos Skolverket.

Åhörare 4: Min koranskola behöver pengar.

Entreprenören: Då är min medarbetare B rätt person. B är specialist på att söka bidrag från Skolverket till läxhjälp.

B: (ler stort) Välkommen in till mitt rum när presentationen är över så hjälper jag dig.

Åhörare 4: Behöver man en koranskola föra att söka bidrag till läxhjälp?

Entreprenören: Nej. Man behöver ingen förening alls. Det viktiga är inte verkligheten utan vad som står i bidragsansökan.

Åhörare 5: Är det ingen som kollar?

Entreprenören: Nej. Så går det inte till i Sverige. Den som godkänner bidragsansökan sitter på sitt kontor och lusläser ansökningshandlingarna. Vi skriver perfekta ansökningar. Vattentäta. De är papperet som gäller. Så är det här i Sverige. Ni kommer att kunna ta med hela familjen på semester i era hemländer.

Åhörare 1: Hela familjen?

Entreprenören: Ja. Hela familjen. Sverige är ett mycket generöst land. Regeringen vill uppfostra svenskarna, som jag sa. Få svenskarna att inse att det inte finns någon svensk kultur att värna om. Det är därför man ger bidrag till etniska föreningar och därför man inrättade Myndigheten för statligt stöd till trossamfund. Alla bidrag går ut på att montera ner en gemensam nationell identitet och bejaka globalismen.

Åhörare 3: Kan man söka flera bidrag samtidigt?

Entreprenören: Självklart. Det finns inget centralt register med namn på alla personer som söker eller har sökt bidrag. Sverige värnar om vår integritet. Myndigheterna lämnar inte ut uppgifter till andra myndigheter. Det kommer aldrig att införas ett centralt bidragsregister. Alldeles för många skulle klaga. Dessutom är Sverige en humanitär stormakt.

Åhörare 4: Jag vill gärna ta en sväng till Dubai.

Entreprenören: Då kan du söka pengar hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. I potten som förebygger och motverkar rasism och liknande former av intolerans. Du kan välja mellan afrofobi, antisemitism, antiziganism, homofobi, islamofobi…

Åhörare i korus: Homofobi!

Entreprenören: Nej, nej. Naturligtvis inte. En lapsus.

Åhörare 1: Vad är antiziganism?

Entreprenören: Det kan ni också hoppa över. Satsa på afrofobi, antisemitism och islamofobi. Och läxhjälp. Vi hjälper er att bilda en ideell förening.

Åhörare 4: Det kostar rätt mycket att sticka till Dubai. Med familjen.

Entreprenören: Du kan starta ett projekt som syftar till att öka kunskapen om demokratiska processer.

Åhörare 2: Var det inte de rasistiska svenskarna som skulle uppfostras?

Åhörare 4: Ska man beskriva hur man använt pengarna?

Entreprenören: För det mesta nej. Sverige vill göra av med så mycket pengar som möjligt. Hur de används är inte så noga. Men vi hjälper till att skriva en redogörelse. Det kan ni begära att mina medarbetare skriver in i kontraktet mellan er och oss.

Åhörare 2: Hur vet man säkert att ingen kollar hur många bidrag man söker?

Entreprenören: Som jag sa. Det finns inget centralt register. De kommer aldrig att finnas ett centralt register. Sverige värnar om vår integritet.

Åhörare 6: Essen Kitimbwa Sabuni, hans fru Fatima Doubakil, Maimuna Abdullahi, Amanj Aziz, Omar Mustafa, Salahuddin Barakat. För att bara nämna några. Jag kan räkna upp hur många namn som helst som är mästare på att leva på bidrag. År efter år efter år. Ta Omar Mustafa exempelvis. Han sitter i styrelsen för den förening som fick tolv och en halv miljoner av Allmänna arvsfonden. Innan dess var han förbundsrektor för studieförbundet Ibn Rushd. Som finansieras med skattemedel. Det finns ingen koll. Jag är själv mästare, om jag så får säga.

Entreprenören: Som jag sa. Sverige vill på inga villkor ha en övergripande svensk identitet som samlar hela befolkningen och skapar en vi-känsla. Svenskheten är överspelad. Nu är det mångkulturalismen som gäller.

Åhörare 4: Hinner pengarna komma innan semestern?

RIDÅ

© Mona Lagerström 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *