Vem kontaktade vem? Antidemokratiska, extremt judefientliga Muslimska brödraskapets Mahmoud Khalfi, tidigare Islamiska förbundets ordförande, i dag VD för Stockholms stora moské, för att det varit så tyst om honom i medierna på senaste tiden? Eller Aftonbladets ledarskribent exilchilenska Lizette Romero Niknami för att hon i Aftonbladet vill slå ett slag för Muslimska brödraskapet?

Ja, vem kom på idén om att låta Mahmoud Khalfi gråta ut på ledarsidan, ”Muslimer måste sluta utmålas som ett hot”, och än en gång få ljuga om att han skulle representera landets enormt brokiga islamtroende befolkning?

Det är inte ”muslimer” som är ett hot, utan Mahmoud Khalfi och landets journalister som stöder teokratiska Muslimska brödraskapet.

Den lilla sekten Muslimska brödraskapet är ett hot eftersom sektens målsättning är att inifrån omvandla Sverige till en religiös diktatur, en teokrati styrd av deras tolkning av lagverket sharia, ”Koranen är vår lag”. Muslimska brödraskapets grundare Hassan al-Banna beundrade både Mussolini och Hitler och samarbetade med Hitler under andra världskriget. Banna avfärdade den representativa demokratin.

På bilden ovan är Mahmoud Khalfi Islamiska förbundets ordförande. Han sitter i riksdagshuset tillsammans med en av grundarna av Muslimska brödraskapets svenska gren, Chakib Benmakhlouf. Mahmoud Khalfi vill så väldigt gärna vara regeringens samtalspartner.

Det är ingen tillfällighet att det var Muslimska brödraskapet i Göteborg som anordnade massbönen för några dagar sedan i Slottsskogen där kommunstyrelsens socialdemokratiska ordförande höll ett tal som väckt uppmärksamhet.

Göteborgs moské är, liksom stora moskén i Stockholm, en del av Muslimska brödraskapets svenska gren. VD för Göteborgs moské är Faraj Semmo,

som bjöds in till möte med ministrarna Jakob Forssmed

och Tobias Billström 2023 och som också väldigt gärna vill vara regeringens samtalspartner.

Faraj Semmo uttalar i SVT Muslimska brödraskapets slogan ”Vi är en del av lösningen”, vilket SVT omvandlar till ”Det är en del av lösningen”. Vi förvandlas till det! Jag skriver om mötet i det här blogginlägget 6 augusti 2023. Det är uppenbart att Faraj Semmo lyckats bli Socialdemokraternas samtalspartner i Göteborg.

Muslimska brödraskapets aktivister gör allt de kan för att utmåla sig som talespersoner för landets ”muslimer”. Khalfi säger i Aftonbladets ledare: ”När jag kom till Sverige 1988 fanns det en mycket positiv stämning gentemot oss muslimer. Vi var inte många, men Sverige var ett öppet och tolerant land. Det syntes också från politikernas håll” (min kursiv).

Han gör sig till talesperson för ”Sveriges muslimer”, ”muslimska ungdomar”, ”Vår roll”. ”Islamofobin” gör, ”många muslimer ledsna och besvikna”. Sveriges politiker ”bär ett tungt ansvar”. Khalfi har ett budskap till politikerna:

Man måste börja betrakta Sveriges muslimer som en viktig del av samhället. Vi är lika mycket värda som andra svenska medborgare. Muslimer måste sluta utmålas som ett hot.

Vi är lika mycket värda”, säger han och menar den lilla politiska sekten Muslimska brödraskapet.

Sekten får god draghjälp av kommunisterna från Sydamerika. Jag har skrivit mängder med blogginlägg om det kommunistiska akademiska nätverket Antirasistiska akademin, ArA, hederskulturförnekarna, och deras samarbete med Muslimska brödraskapets aktivister. En av portalgestalterna är exilchilenska professor Paulina de los Reyes, som jag skriver om i bland annat det här inlägget, där jag kallar henne monster på grund av hennes benhårda förnekelse av hedersförtryck i Sverige. Lizette Romero Niknami framställer de los Reyes som en viktig auktoritet då hon var medarbetare på Expressens kultursida januari 2024:

Eller som Paulina de Los Reyes, professor i ekonomisk historia, formulerade det i boken ”Postkolonial feminism” från 2011: ”kapitalismens expansion har gått hand i hand med befästandet av manlig dominans och rasismens institutionalisering”.

Lizette Romero Niknami har även varit kulturredaktör på tidskriften Kontext Press. I en podd talar hon och Mireya Echeverria Quezada  om 50 år efter militärkuppen i Chile.

Kontext Press politiska redaktör är advokaten Silas Aliki (Maria Nilsson). Hon representerade Muslimska brödraskapets ungdomsförbund Sveriges unga muslimer (SUM) då Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) drog in det årliga bidraget eftersom SUM inte levde upp till demokrativillkoren. Rashid Musa

var då SUM:s ordförande. Faraj Semmo har också en bakgrund i SUM. SUM förlorade.

Silas Aliki representerade även  Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil 

när de stämde Göteborgs förra socialdemokratiska kommunstyrelseordförande Ann-Sofie Hermansson för förtal eftersom hon i en blogg kallat dem extremister. De förlorade. Bilderna på Rashid Musa och Maimuna Abdullahi är från Muslimska familjedagarna som anordnades av Muslimska brödraskapet.

Så frågan är: Vem kontaktade vem? Kontaktade Mahmoud Khalfi Lizette Romero Niknami? Eller kontaktade hon honom? Vem av dem ansåg att Mahmoud Khalfi behövde få lite medieuppmärksamhet och än en gång få ikläda sig offerrollen?

24 juni 2024

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *