Under Hanna Stjärnes tid som SVT:s VD har hon lagt locket på all folkbildande information om den extremt västfientliga islamismens utbredning i Sverige, vilket den skandalösa partiledardebatten i Agenda 13 oktober är ett prov på då SVT likställer antisemitism, som rör fientlighet mot en grundlagsskyddad etnisk grupp, med kritik av religionen islam och flera av partiledarna följaktligen demonstrerar sin okunnighet om islamism, i synnerhet Amanda Lind (MP) som snyftade om ”slöjan” som om exempelvis islamistiska Hizb ut-Tahrir, en förbjuden rörelse i många länder dock ej Sverige, en av många som kräver att kvinnor täcker håret, skulle vara någon slags scoutförening. Har Amanda Lind över huvud taget hört talas om Hizb ut-Tahrir? Är hon lika okunnig som Annika Strandhäll (S)?

Islamismen är den fjärde totalitära politiska ideologin i Europa efter kommunismen, fascismen och nazismen. Kvinnors beslöjning är ett tecken på graden av ett lands islamisering enligt islamister. Därför kräver islamister att islams kvinnor täcker håret under förevändning att de ska visa att de är ”riktiga” muslimer och för att, som islamisterna påstår, behaga Allah. Flickor och kvinnor i invandrade religiösa enklaver utsätts för en extrem social kontroll som strider mot våra grundlagsskyddade individuella fri- och rättigheter. Till och med knappt födda spädbarns huvud paketeras in.

Muslimska brödraskapet är en extremt judefientlig global islamistisk rörelse. Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) är huvudorgan för Muslimska brödraskapets svenska gren. Två av IFiS kända ordföranden är Abdirizak Waberi, tidigare skolrektor som förskingrade skolpengen och dömdes till fängelse, och Omar Mustafa. Båda bjöd in talare med en extrem judefientlig och homofientlig retorik.

Här är några av grundarna av den svenska grenen, som i decennier finansierats med skattemedel:

Hamas är Muslimska brödraskapets palestinska gren. De är bröder. Ahmed Ghanem, på bilden längst till höger, Göteborgs moské, höll fredagspredikan och tillät en bön för Hamasterroristen broder Ismail Haniyah, vilket jag skriver om i det här blogginlägget.

Den bönen, samt att bygget av Göteborgs moské finansierades av Saudiarabien och att ledningen för Göteborgs moské finansieras med skattemedel, borde ha varit en huvudpunkt under partiledardebatten i Agenda. Skattemedel finansierar bön för Hamasterrorist!

I stället larmade programledarna om ”islamofobi”.

SVT har under Hanna Stjärnes ledning i folkbildande syfte inte visat en enda dokumentär om globala Muslimska brödraskapet, trots att det finns mängder på olika språk, inte en enda dokumentär om Hamas, inte en enda dokumentär om Hizbollah eller Hizb ut-Tahrir. I det här blogginlägget 2021 skriver jag om hur SVT ställde sig på Muslimska brödraskapets sida när Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) februari 2017 publicerade sin kunskapsöversikt om Muslimska brödraskapet i Sverige, författad av statsvetaren dr Magnus Norell tillsammans med socialantropologen biträdande professor Aje Carlbom och tidigare medlemmen i svenska Muslimska brödraskapet Pierre Durrani. Våren 2021 skrev jag flera inlägg riktade till Hanna Stjärne om hur hon lät SVT vara Muslimska brödraskapets propagandakanal, den ovanstående länken gäller del 3, här är del 1, del 2, del 4. Jag skrev inläggen i samband med att ledarskribenten Per Gudmundson efterlyste ett vuxet samtal om islam. Den efterlysningen vägrade Hanna Stjärne att bönhöra.

Hanna Stjärnes demokratiförakt, kunskapsförakt och verklighetsförakt speglades av Agendas två programledare Camilla Kvartoft och Anders Holmberg som drygt ett år efter Hamas bestialiska terrorattack mot israeliska barn och ungdomar avsätter tid till ”debatt” om antisemitism och ”islamofobi”. I stället för ett vuxet samtal om islam.

Det är skandal att skattefinansierade SVT:s programledare inte kan skilja på en grundlagsskyddad etnisk minoritetsgrupp och utövare av en organiserad religion. Man kan inte utträda ur sin etniska tillhörighet. Man kan vända den ryggen, man kan hata den, svära ve och förbannelse över att man föddes in i den, likafullt handlar etnisk tillhörighet om biologi. En organiserad religion kan ha hundratusentals olika tolkningar, mer eller mindre demokratifientliga.

Ingen religion har en grundlagsskyddad minoritetsstatus i Sverige. Det går inte att bunta ihop utövare av en religion och låtsas att de tillhör ett enkelt definierat kollektiv. Så här säger Anders Holmberg: ”Antisemitismen och attackerna mot svenska judar har ökat kraftigt. Samtidigt vittnar många muslimer om att de upplever sig ifrågasatta och misstänkliggjorda i den svenska debatten.”

”Många muslimer.” Exakt vilka är dessa ”många muslimer?” Representanter för det extremt judefientliga Muslimska brödraskapet som är väldigt snabba med att ropa ”islamofobi”? Hizb ut-Tahrir? Jamaat-e-Islami? Tablighi Jamaat? Deobandi? Ahmadiyya? Millî Görüş? Grå vargarna? Wahhabister?

Kan Anders Holmberg och Camilla Kvartoft definiera vad de olika grupperna står för och deras inställning till judar?

Kan Hanna Stjärne göra det?

Begreppet ”islamofobi” har varit utsatt för vass kritik ända sedan det myntades i slutet av 1990-talet i Storbritannien. Islamister avfärdar all kritik av islam och islamister med anklagelser om ”islamofobi”. Så till exempel bjöd Agenda in islamisten Mohamed Temsamani (MP)

att kommentera islamisten Mehmet Kaplans (MP)

avgång som bostadsminister april 2016, båda två sedan länge medlemmar i demokratifientliga extremt judefientliga Muslimska brödraskapets svenska gren. Här är en artikel i Aftonbladet 2016 om Kaplans samröre med Millî Görüş svenska avdelning. Det är klart att Temsamani påstod att Kaplans avsked handlade om ”islamofobi”, standardrefrängen. Temsamani var redan 2016 ordförande för Muslimska brödraskapets Förenade islamiska föreningar i Sverige (FIFS), som i åratal fått bidrag av Myndigheten för stöd till trossamfund (SST), trots att Muslimska brödraskapet är en politisk rörelse.

Muslimska brödraskapet och Hizb ut-Tahrir har exakt samma slutmål, en religiös diktatur, ett kalifat styrt av deras tolkning av lagverket sharia. Skillnaden är att Muslimska brödraskapet ljuger om sitt mål, till och med förnekar det, Hizb ut-Tahrir är öppna med sin fientlighet gentemot det demokratiska styrelseskicket, vilket jag skriver om i det här blogginlägget om Annika Strandhäll, socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande sedan 2021. I inlägget länkar jag till Hizb ut-Tahrirs svenska hemsida, deras broschyrer och deras skrift om Kvinnan i islam och vikten av att kvinnor döljer håret. Skriften skiljer sig avsevärt från Västeråsmoskéns skrift om Kvinnors klädesnorm enligt Koranen.

Här kan man läsa om Hizb ut-Tahrirs målsättning. Hizb ut-Tahrir har varit flitiga demonstranter till stöd för Hamas på Sveriges gator och torg ända sedan terrorattacken 7 oktober 2023. Men det är inte dessa vidriga demonstrationer till stöd för en terrorsekt och utplånandet av Israel Agendas programledare anser värda att låta befolkningen få höra partiledarnas åsikter om.

Statsminister Ulf Kristersson (M) gjorde en kraftig markering när partiledardebatten skulle handla om antisemitism och ”islamofobi” och programledarna ville få honom att likställa Hamas terrorattack och den grasserande antisemitismen mot Sveriges judar som följd med nidbilder av muslimer. Och drog upp intervjun i DN och vad DN:s Ledarredaktion ansåg att Kristersson borde ha svarat!

SVT:s journalister använder DN som rikslikare! I stället för att tänka självständigt.

I det här blogginlägget kommenterar jag att SVT:s politiska reporter Kristoffer Törnmalm under ett symposium om antisemitism stöder sig på DN och säger att DN:s Ledarredaktion tyckte att Kristersson skulle markera lika starkt mot hatet mot muslimer som mot antisemitism.

Vad ska vi med SVT:s skattefinansierade politiska reportrar till när de är DN:s marionetter?

Till Agendas programledare upprepade Kristersson att antisemitismen har en särställning, att han blev bekymrad över frågeställningen. ”När jag förra sommaren sa att de som bränner koraner, de borde upphöra med detta, då var det ingen som sa ’Men hur är det med antisemitismen då?’ Ingen krävde det av mig. Men nu får jag höra ’Men islamofobin då?’ Denna ständiga relativisering av antisemitismen.”

Johan Pehrson (L) gjorde också en kraftig markering när han faktiskt förklarade vad islamismen innebär. ”Man ska skydda rätten till islamsk tro. Men islamister finns ingen anledning att skydda i det här landet, det är personer som kommer hit för att införa en annan samhällsordning, de måste anpassa sig till den svenska grundlagen. De ska mötas med ganska hårt motstånd. För de vill bygga upp helt separata enklaver där det råder en annan samhällsordning där barn inte har egna rättigheter, där kvinnor inte har egna rättigheter.”

Amanda Linds (MP) inpass var lika intellektuellt obegåvat som Annika Strandhälls likhetstecken mellan en judisk pojkes kippa och en flickas beslöjning. Amanda Lind säger: ”Hatet mot judar har ökat och islamofobiska hatbrott också. Det här hänger ihop. Jag blir bekymrad när statsministern och ministrar i hans regering vill peka på att vissa typer av rasism och hat är allvarligare än andra. Det bidrar inte till att motverka antisemitismen.”

Camilla Kvartoft frågar: ”Är islamofobi, alltså rasistiska och fördomsfulla föreställningar om muslimer och islam, är det ett stort problem i Sverige i dag?”

Kritik av islam är rasism? Religionskritik är rasism?

Var professorn i praktisk filosofi Ingemar Hedenius (d. 1982), som gjorde slarvsylta av den kristna läran och därmed befriade medborgarna från prästerskapets ok och gjorde Sverige till ett av världens mest toleranta länder, rasist? Var hans kritik av den kristna läran en fobi? Alltså en sjukdom?

Eller är det bara kritik av islam som är rasism? Vem har i så fall bestämt det? Hanna Stjärne?

Amanda Lind svarar om ”islamofoba hatbrott”: ”Ja, det är ett stort problem, det har varit ett växande problem i flera decennier i hela Europa. Vi har kunnat se en ökning av det efter 7 oktober.”

Kvartoft: ”Hur ser det ut?” Lind: ”Du får glåpord kastat till dig på skolgården, många barn med muslimsk identitet är utsatta, kvinnor med slöja, vi har haft moskéer som har varit utsatta och vandaliserats. Ska man ha en konsekvent antirasism, där vi kan motverka polariseringen” menar Lind att man inte kan gradera människors olika utsatthet, ”för det är det som händer”. ”Oavsett om du är rädd att bära din Davidsstjärna eller slöja på stan så ska du inte känna att den utsatthet du upplever är mindre värd.”

Glåpord ska likställas med bestialiskt massmord på barn, ungdomar och äldre?

Davidsstjärnan ska likställas med Muslimska brödraskapets politiska uniformspersedel shariadoket?

Som alla islamistiska grupper och konservativa mullor numera påstår är islamisk norm.

Miljöpartiet har inte gjort upp med den islamistiska skandalen inom partiet. Amanda Lind är Miljöpartiets ena språkrör. Hon har varit minister. I maj 2016 valdes hon till partisekreterare. En månad tidigare tvingades Mehmet Kaplan avgå som bostadsminister på grund av sina islamistiska kontakter. Islamisten Yasri Khan, som kandiderade till Miljöpartiets partistyrelse, vägrade ta en kvinnlig journalist i hand när han intervjuades om Kaplans avgång, det var för intimt. Det blev stor kalabalik om islamismen inom Miljöpartiet, både vad gällde Kaplan, som i många år varit nära vän till dåvarande språkröret Gustav Fridolin, och Yasri Khan, ordförande, senare generalsekreterare för Muslimska brödraskapets avknoppning Svenska muslimer för fred och rättvisa (SMFR), etablerat av Kaplan. Yasri Khan avsade sig alla uppdrag inom Miljöpartiet. Han har i princip hela sitt vuxna liv finansierats med skattemedel.

Mohamed Temamani även han MP, som cirkulerat i ledande poster i varenda förening kopplad till Muslimska brödraskapet, kallade Kaplans avsked för ”islamofobi”.

Och här står Amanda Lind och ger sken av att hon inte har en susning om islamismens utbredning i Sverige och vilken totalitär politisk ideologi islamism är.

Lika korkat uppträdde både Nooshi Dadgostar (V) och Magdalena Andersson (S). Dadgostar vände blicken från de skanderande demonstrationerna på våra gator och torg till stöd för Hamas som vänsterpartister deltar i och yrade om FN och en tvåstatslösning. Hon såg flera gånger ut som om stod och sov.

Dessutom påstod hon att kommunisternas fundament, klasskamp, inte finns inom Vänsterpartiet eftersom partiet inte ställer grupp mot grupp.

Vad gäller Magdalena Andersson så har Socialdemokraterna sedan 1990-talet haft ett nära samarbete med Muslimska brödraskapets svenska gren. Vem minns inte när islamisten Omar Mustafa 2013 valdes in som suppleant till Socialdemokraternas partistyrelse men efter en vecka avgick eftersom han valde att fortsätta att vara IFiS ordförande, vilket inte gick att förena med att sitta i Socialdemokraternas partistyrelse.

Hela den skandalösa partiledardebatten om antisemitism och ”islamofobi” är Hanna Stjärnes ansvar med sitt utstuderade demokratiförakt, kunskapsförakt och verklighetsförakt åren hon suttit som SVT:s VD. Och nu är hon nyinsatt ordförande i Göteborgs universitets styrelse och ska bli ny VD för Nobelstiftelsen.

16 oktober 2024

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *