Agendasättande Peter Wolodarski, DN, gör massiv reklam för demokratifientliga, kvinnofientliga, judefientliga och homofientliga Muslimska brödraskapets imam Mahmoud Khalfi och Brödraskapets moské i Stockholm

Inte ett ord nämns i den här intervjun 16 mars 2021 med islamisten Mahmoud Khalfi om Muslimska brödraskapet, författad av Frida Blomstedt Lidén. Att stora moskén på Medborgarplatsen i Stockholm är svenska Muslimska brödraskapets högsäte är känt sedan gammalt, bland annat har de uppkallat ett konferensrum efter Muslimska brödraskapets grundare Hassan al-Banna. Nu senast avslöjade forskaren Magnus Ranstorp på Twitter 24 februari 2021 kopplingen, han skriver:

”När Reinfeldt sitter i Stockholmsmoskén 2007 & träffar IFiS om hantering av krisen kring Vilks och Nerikes Allehanda koordinerar IFiS samtidigt sin respons med Muslimska brödraskapets högsta ledarskap baserad i Qatar, Yousef al-Qaradawi, och ’International Support Organisation’.”

IFiS är Islamiska förbundet i Sverige, som driver moskén där Mahmoud Khalfi är VD och imam. Mahmoud Khalfi utbildade sig till imam på Muslimska brödraskapets internat i Frankrike kan man läsa på moskéns hemsida. Det står: ”Imam Mahmoud Khalfi är Imam och direktör vid Stockholms moské. Han innehar examen i Islamiska studier från IESH Château-Chinon i Frankrike sedan år 1998, och är dessutom ordförande för Imamrådet i Sverige. Imam Khalfi har tidigare varit ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige och har haft många olika uppdrag inom förbundet. Idag ansvarar Imam Khalfi för verksamheten i Stockholms moské och kan ta emot era funderingar på Arabiska, Svenska, Engelska, samt Franska.” Han kommer från Tunisien.

Redan 21 augusti 2003 slog Fredrik Malm, som då var Liberala ungdomsförbundets ordförande, larm om moskén i en debattartikel i DN, ”Massmordspredikan i svensk moské”. Muslimska brödraskapets chefsideolog Yusuf al-Qaradawi och den då förbjudna tunisiska grenens ordförande Rashid Ghannouchi och flera andra sammanträdde i moskén i juli. ”De utlåtanden som fälldes i Stockholms moské är ren massmordspredikan. Det handlar om uppmaningar till mord och självmordsterrorism i stor skala”, skriver Malm, och fortsätter: ”Till exempel fastslog Sheikh Yousef Al-Qaradawi och hans råd att självmordsterrorism mot israeler är ett ’nödvändigt heligt krig’, så kallat jihad.”

Den 22 augusti 2003 besvarar Ahmed Ghanem kritiken med ”Vi tar avstånd från självmordsattacker”. Ghanem är en av grundarna av Muslimska brödraskapets svenska gren. Han var när artikeln skrevs IFiS ordförande. En bild publiceras på honom och Mahmoud Aldebe, som beskrivs som förbundets informatör.

Två år senare, den 9 september 2005, slog Salam Karam, som då var frilansjournalist, i en debattartikel i Expressen larm om att moskén drevs av Muslimska brödraskapet, ”S lierar sig med extremisterna”. Han skriver bland annat: ”Sveriges moskéer tas sakta men säkert över av en politiskt orienterad grupp, Muslimska brödraskapet, där många medlemmar i Sveriges muslimska organisationer har sina sympatier.”

Redan för drygt femton år sedan skriver han: ”Det är allmänt känt bland islamforskare, muslimska debattörer och även imamer i Sverige att Stora moskén och dess församlingar styrs av en liten grupp människor, där flertalet av medlemmarna kommer från arabvärlden. Denna grupp sympatiserar med en politisk orienterad inriktning inom islam som kallas för Muslimska brödraskapet, en organisation som bildades i Egypten i början av 1900-talet och som predikar en strikt form av islam. Muslimska brödraskapet har fördömt terrordåden den 11 september, men rättfärdigar å andra sidan självmordsattacker mot israeler. Organisationen står också den palestinska rörelsen Hamas, som gjort sig skyldig till många brutala terrordåd mot civila israeler, och som har en ideologi som är den nazistiska mycket närstående.”

Vidare: ”Denna elit tillåter inte förekomsten av annat tänkande på våra moskéer, och muslimer som inte har sympatier med Brödraskapet utesluts från moskéernas ledarskap, eller motarbetas, bland annat genom mobbning. Personer som har engagerat sig i muslimska organisationer i Sverige och som av rädsla för repressalier vill vara anonyma, har berättat för mig att de har utesluts från moskéorganisationer för sin kritik av Muslimska brödraskapet. Andra har berättat att de har blivit uppringda av moskéledningen och blivit kallade för ’Judar’, underförstått icke-människor” [min kursiv].

Mahmod Khalfi säger i DN-intervjun att han var engagerad innan moskén invigdes år 2000 och att han arbetat där ända sedan dess. Alltså tillhörde han ledningen när Salam Karam skrev sin artikel.

En annan man som tillhörde ledningen var, som nämnts ovan, Mahmoud Aldebe, också han en av svenska Muslimska brödraskapets grundare.

Året efter Salam Karams artikel gjorde Uppdrag granskning 2 maj 2006 ett program om islam och integration där Salam Karam intervjuas och Mahmoud Aldebe får mycket utrymme. Aldebe hade inför valet skrivit ett brev till riksdagspartierna där han krävde särlagstiftning för ”muslimer”. Programmet handlar om Socialdemokraternas nära samarbete med Muslimska brödraskapet. Salam Karam berättar att han efter debattartikeln blev uppläxad av en representant för Socialdemokraternas religiösa sidoorganisation. Socialantropolog Aje Carlbom medverkar i programmet.

I studiosamtalet efter programmet säger Mauricio Rojas, som då var Folkpartiets talesman i integrationsfrågor, att samhället fegat ur mot de extrema grupperna, att vi måste markera mycket tydligt mot islamisterna och fundamentalisterna. Även Nalin Pekgul deltog i studiosamtalet.

Mellan Fredrik Malms artikel och Magnus Ranstorps Twitter gjorde Evin Rubar 6 december 2009 för SVT Dokument inifrån programmet Slaget om muslimerna där både Aje Carlbom och forskarna Pernilla Ouis och Anne Sofie Roald medverkar.

Jag har skrivit åtskilligt om Muslimska brödraskapet i Sverige, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har publicerat rapporter om Muslimska brödraskapet i Sverige, forskaren Magnus Norell har skrivit åtskilligt om Muslimska brödraskapet i Sverige, religionsvetaren Sameh Egyptson har skrivit åtskilligt om Muslimska brödraskapet i Sverige.

Nu senast har forskarna Aje Carlbom och Magnus Ranstorp skrivit åtskilliga artiklar, bland annat i Dagens Nyheter, här 9 september 2019 om Muslimska brödraskapets studieförbund Ibn Rushd, som är en del av IFiS, och alla miljoner skattemedel som delas ut till denna demokratifientliga rörelse, och i Expressen 28 oktober 2019 här.

Aje Carlbom, Magnus Ranstorp och Peder Hyllengren har fortsatt att skriva om denna skandal i bland annat Expressen 8 september 2020 här, ”Ska miljoner fortsätta gå till fusk, judehat och islamism?” och 23 september här, ”Skattepengar ska inte finansiera islamism”.

All denna information om demokratifientliga, kvinnofientliga, judefientliga och homofientliga Muslimska brödraskapets svenska gren sopar agendasättande Peter Wolodarski diktatoriskt under mattan och ger detta lilla samhällsomstörtande kotteri, finansierat med skattemedel, DN:s, och därmed ägarfamiljen Bonniers, helhjärtade stöd.

18 mars 2021

Mona Lagerström fil dr

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *