Är farbror Jan Guillou avundsjuk? Är han sur över att han inte står i centrum nu för tiden? Att han har blivit akterseglad av en flera decennier yngre kvinna som levererar viktig information om demokratifientliga aktörer inom och utanför Sverige? Sofie Löwenmark heter hon, klassad som fanatiker av farbror Guillou, den allvetande

Journalisten och författaren Jan Guillou skriver regelbundet kolumner i Aftonbladet som jag aldrig läser, men just den här kolumnen, ”Kampgruppen uppträder som fullfjädrade fanatiker”, blev jag tipsad om, eftersom jag på min blogg i åratal skrivit om systemhotande islamister och har ett hum om vad Sofie Löwenmark och Stiftelsen Doku.nu skriver om.

Farbror Guillou undrar hur Sofie Löwenmark kunde veta allt i förväg om den nu timade påverkansoperationen mot socialtjänsten. Om farbror Guillous egna kunskaper behöver man inte ställa några frågor. Det är ju allom bekant att de guillouska generna är laddade med kunskap, att kunskapen är medfödd hos Jan Guillou, att kunskapen om precis allt mellan himmel och jord så att säga bara finns där. Vem minns inte med vilken självsäkerhet farbror Guillou i SVT förklarade att pappans två skott i huvudet på Fadime Sahindal inte alls var ett hedersmord.

Och vem minns inte med vilken självsäkerhet farbror Guillou i den här krönikan skriver om hala badkar och gängvåldet: ”För den svenska allmänheten utgör således hala badkar en betydligt större fara  än beväpnade tonårsligor ute för att skjuta varandra.”

De guillouska generna är programmerade att se världen ur ett höger-vänster-perspektiv. Allt som avviker från de guillouska generna är höger. Punkt.

Det är den här artikeln av Sofie Löwenemark i Expressen 4 februari 2022, ”Radikala islamister hetsar mot socialtjänsten”, som fått de guillouska generna att gå på högvarv och döma ut Stiftelsen Doku som ”en hybrid mellan privatiserad underrättelsetjänst och kampgrupp mot den islamistiska faran. Medlemmarna i gruppen är få, men däribland några mediekända debattörer inom ultrahögern (ej att förväxla med nazism eller SD)”. Källor är som vanligt onödiga när de guillouska generna är i farten.

Motsatsen till de guillouska generna är kunskapsbaserad information. Den står Stiftelsen Doku.nu för. Liksom Henrik Höjer som i en artikel i Kvartal, baserad på inhämtad kunskap från säker källa, skriver att 1 person dog av en badkarsrelaterad händelse under 2021 och 124 av dödligt våld.

Även Christer El-Mochantaf ger i den här artikeln i Expressen 13 februari, ”Lögnerna har större spridning än vi tror”, exempel på massiv kunskapsbaserad information.

Det är en smaksak vilket man föredrar: de guillouska höger-vänster-programmerade generna eller kunskapsbaserad information.

För skyddet av den svenska demokratin är det enbart kunskapsbaserad information som kan komma i fråga. Det inser vilken normalbegåvad person som helst.

14 februari 2022

Mona Lagerström fil dr

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *