Malmö stad besvarar inte min fråga om vilken research som ligger bakom Malmö museers utställning Modest Fashion. I stället får jag av stabschefen en reklamtext med tillägget att Malmö stad självklart tar avstånd från alla typer av hedersrelaterat våld och förtryck. Om Malmö stad verkligen tar avstånd från hedersförtryck hade utställningen aldrig kommit till stånd

Det här mejlet skrev jag till Malmö stad:

Skickat: den 18 juli 2022 19:30
Till: Malmöstad <malmostad@malmo.se

Ämne: Utställningen Modest Fashion Malmö museer

Vilken research ligger bakom Malmö museers skandalösa utställning Modest Fashion? Ovanstående bild visar forskaren Devin Rexvid, Stockholms universitet.

Jag har på min blogg purdahbloggen.se sedan 2016 skrivit om hijab, om den stenhårda sociala kontrollen, om vad som händer flickor/kvinnor som vägrar beslöja sig. I inlägget om Malmö museers utställning har jag saxat ur ett par tidigare inlägg där jag beskriver hur Islamic finance ligger bakom global modest fashion-industrin och att bakom denna finansiering döljer sig fascistiska Muslimska brödraskapet. Nyligen har Säpo uppmärksammat farligheten i att låta aktivister inom Muslimska brödraskapet driva religiösa friskolor.

Jag begär att Malmö stad redovisar vilken research som ligger bakom utställningen Modest Fashion. Den utställningen är som om Malmö stad under 1930-talet skulle ha en utställning om nazisternas symboler.

Mona Lagerström fil dr
adress

https://purdahbloggen.se/2022/07/18/malmo-museer-har-en-utstallning-om-muslimska-brodraskapets-uniformspersedel-hijab-som-ska-likstallas-med-nazisternas-hakkors/

———————–

Den här reklamtexten fick jag som svar av Attila Ti V. Rostovanyi med kopia till Kulturförvaltningen Malmö museer:

Hej Mona!

Tack för dina synpunkter och hänvisningar.

Mitt svar:

Hej
Jag bad inte om en reklamtext. Jag begärde information om vilken research som ligger bakom utställningen Modest Fashion. Nu begär jag svar på vilken kunskap har Malmö stad om islamisk finans som ligger bakom global modest fashion-industrin?

Om Malmö stad verkligen tar avstånd från hedersförtryck hade utställningen aldrig kommit till stånd.

Hälsningar
Mona Lagerström fil dr

2 kommentarer

 1. Hej!

  Tack för att du hört av dig till Malmö stad om detta.

  Det var ett urvattnat svar du fick. Men detta säger ändå något:

  “Vi hoppas att alla modeintresserade vill besöka utställningen Modest fashion och tror att utställningen kan ge nya perspektiv till de besökare som vanligtvis besöker våra modeutställningar.”

  Malmö stad vill alltså att fler ska ta till sig av detta mode och ge “nya perspektiv”. För mig är det tydligt att de har en agenda.

  1. Hej Josefin
   Det var tack vare din tweet jag blev uppmärksam på utställningen. Det är uppenbart att den ena myndigheten inte vet vad den andra sysslar med inom Malmö stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *