Malmö stad struntar i hedersförtrycket. Jag ställde en rak fråga om research bakom utställningen Modest Fashion och om Malmö stads kunskap om islamisk finans och fick svar att det är en demokratisk rättighet att klä sig som man vill

Tjänstemannen Attila redovisar i nedanstående svar inte någon research bakom Malmö museers utställning Modest Fashion. Han talar om tolkning. Det är två olika saker. Det bör en offentlig tjänsteman ha kunskap om. Och han nämner inte ett ord om islamisk finans.

Hej Mona!

Modest Fashion är en modeutställning som visar flera olika plagg och utstyrslar. Utställningen har tagits fram i ett samarbete med Tillskärarakademin där studenter tillsammans med 8 unga Malmökvinnor tolkat Modest Fashion vilket resulterat i 12 unika outfits. Alla medverkande har varit en del av processen, från design till innehåll och formgivning av utställningen.

Det är en demokratisk rättighet att klä sig och se ut som man vill. Som jag skrev tidigare skiftar stilen utifrån personens bakgrund, livsåskådning och personliga preferenser. Det är alltså inte en stil som bara bärs av muslimska kvinnor.

Vill du veta mer om bakgrunden till utställningen och hur processen har sett ut kan du kontakta utställningschef Josefine Floberg. Hon är på semester nu men är tillbaka den 15 augusti. Du når henne via mejl på XXXXXXXXX

Vänligen
Attila
v. Attila Rostoványi
Kulturförvaltningen/Malmö Culture Department
Malmö Museer/Malmö Museums
Stabschef/Head of staff

 

1 kommentar

  1. Det här är makalöst. Denne tjänsteman har inte förstått frågan eller så låtsas han väldigt mycket. Är inte detta en fråga för Malmös politiker?
    Vilket Josefin Utas, som var bland de första att uppmärksamma utställningen, också har föreslagit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *