Hanna Stjärne VD SVT: Upplys oss! Informera oss om vilken extrem politisk tolkning av islam odlarna i Skåne representerar som SVT visade 19 maj! Upplys oss!

Som jag skrivit gång på gång: Plagget hijab är ett politiskt plagg, en extremt västfientlig signal. SVT gör allt för att indoktrinera tittarna att plagget är en islamisk tradition trots att det härstammar från förra århundradet och inte från 600-talets Arabiska halvön.

SVT: Lägg ut en skylt varje gång plagget visas i SVT och upplys tittarna om vilken extrem tolkning av islam plagget representerar! Fråga kvinnorna innan de filmas och lägg ut en skylt! Det är inte SVT:s uppgift att normalisera Muslimska brödraskapets uniformspersedel och i nyhetssändningar rapportera om hur långt Sverige har islamiserats!

I Sverige bor mängder med flyktingar från islamstyrda länder med kanske oerhört traumatiska erfarenheter av tortyr. I program efter program i SVT matas de med att hijab är ett oproblematiskt plagg.

I Rapport kl 18.00 i går visades ett inslag från Perstorp om kvinnor som lär sig odla i ett integrationsprojekt.

Det allra bästa integrationsprojektet någonsin är att beslöjning förbjuds i all offentligt finansierad verksamhet, vilket inkluderar SVT.

Lokala Nyheter Stockholm 19 maj var lika måna om att normalisera det västfientliga plagget på en skolflicka, trots att inslaget inte handlade om henne utan om en helt annan mycket stolt skolflicka, ändå måste SVT ta med en flicka i hijab i bild!

Seher Yilmaz är ansvarig för SVT:s Sverigespegling. I samma lokala sändning gör SVT under rubriken Etnisk diskriminering reklam för hennes forna kollega på Rättviseförmedlingen Barakat Ghebrehawariat

som tagit på sig att uppfostra svenskar om vilka ord de får använda, vilket jag skriver om i det här inlägget 19 december 2022. Nedanstående bild är från TV4.

I SVT presenteras han som statsvetare. I Författarförbundets medlemstidning Författaren nr 2 2015 intervjuas han av Sara Abdollahi i artikeln ”Nya rum”. Där berättar han att han i Seattle, USA, ”läste kommunikationsvetenskap på masternivå med utgångspunkt i postkoloniala teorier på University of Washington”. Postkoloniala teorier är ett nyord för marxistiska teorier. Den vita hudfärgen som fienden har ersatt kapitalisten. Andra ord är ”rasifierad”, ”vita rum”, ”vit medelklass”, ”vithetsnormen”. Det är snack om hudfärg, importerat från USA, han försörjer sig på. Vem finansierar den verksamhet SVT gör PR för? I inlägget jag länkar till ovan skriver jag om de destruktiva följderna av betoningen på hudfärg och den testuggande antirasismindustrin. Som finansieras med offentliga bidrag i Sverige. Här är en bild från samma inlägg där SVT:s HR-ansvariga för Sverigespeglingen och Barakat Ghebrehawariat beklagar sig över att ha tvingats växa upp i det genomrasistiska Sverige.

Seher Yilmaz säger att hon ”vill jobba mot den vithetsnorm som råder i Sverige”. Jag citerar ur hennes bok Vad jag talar om när jag talar om rasism. Hon åker till Turkiet varje år, trots att hon är kurd och Turkiet inte riktigt är hennes hemland eftersom kurder inte har något land, men i Turkiet slipper hon ”vara på helspänn”, skriver hon.

Och jag får mitt namn rätt uttalat. Mitt namn är en del av mig, en del som inte hamnar rätt i Sverige. I Turkiet slipper jag få mitt namn misshandlat till den grad att jag inte själv längre vet hur det ska uttalas. Där slipper jag förklara för Ulf, Maria eller Bengt att det inte är samma sak att få sitt namn uttalat på fel sätt när man är på charter, som att aldrig få höra det sägas rätt i det land man är född i. Jag slipper höra mig själv skrika ’JAG ÄR INTE PÅ SEMESTER I SVERIGE’ i mitt huvud, samtidigt som jag utåt tvingar fram ett leende som bekräftar att vi nog ändå har något gemensamt.

Det finns över 200 språk i Sverige, vars olika namn svenskarna enligt henne ska lära sig uttala korrekt så de slipper vara på helspänn och måste åka till sina ursprungsländer för att få höra det korrekta uttalet.

Och hon är ansvarig för SVT:s Sverigespegling.

20 maj 2023

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *