SVT:s ansvariga utgivare Lisa Åberg låter än en gång islamisten Mahmoud Khalfi, från glödande judehatiska Muslimska brödraskapet, Hamas bröder! representera kollektivet muslimer i Stockholms Lokal-TV 27 november 2023

Lisa Åberg har tagit ställning för Muslimska brödraskapets svenska gren, Hamas bröder. Jag har kommenterat det tidigare. Jag gör det än en gång, för statistikens skull.

Mahmoud Khalfi är en slipad politiker. Muslimska brödraskapet är en global politisk rörelse med politiska mål, att införa en teokrati, ett gudsvälde enligt deras tolkning av sharia. I Sverige är de en liten extremistisk sekt. Khalfi har inget mandat att uttala sig om kollektivet muslimer i Sverige.

Han säger att Jimmie Åkesson har mycket extremistiska åsikter. Khalfi representerar en mycket extremistisk rörelse. Han är inte rätt person att uttala sig om religionsfrihet.

Enligt hans rörelses ideologi är avfall från islam straffbart med döden. Enligt hans rörelses ideologi måste islams kvinnor vara beslöjade, vilket man kunde läsa i texter, som innan jag började kritisera dem, gick att ladda ner från hans moskés hemsida. Islams kvinnor har ingen frihet att välja sin klädsel.

Jimmie Åkesson säger: ”Jag riktar mig inte mot muslimer – jag riktar mig mot islamism och islamister.

Mahmoud Khalfi är islamist. Men det får tittarna inte veta. Han pratar om ”odemokratiskt”. Hans sekt är extremt odemokratisk. Han representerar en rörelse som enligt Sameh Egyptsons doktorsavhandling om Muslimska brödraskapets svenska gren ägnar sig åt ”organiserat hyckleri”. Det är det organiserade hyckleriet SVT borde belysa. Inte stärka.

SVT borde, innan SVT nästa gång springer till stora moskén i Stockholm för ett uttalande av Khalfi, göra en enkätundersökning bland landets muslimer, inklusive de 2 000 som enligt Khalfi besöker hans moské varje vecka, och fråga hur många som anser att Muslimska brödraskapet representerar dem.

27 november 2023

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *