Mer om Omar Mustafas och Yasri Khans förebild Necmettin Erbakan

 

I det förra inlägget länkade jag till Conny C. Lindströms bild på Twitter med Omar Mustafa och Yasri Khan på studieresa i Istanbul för att lära sig om bland annat Necmettin Erbakan.

Jag länkar i det här inlägget till ytterligare ett utdrag ur min kommande bok om Muslimska brödraskapets förtrupp i Sverige. Kapitlet handlar om Europadomstolens beslut om den turkiska konstitutionsdomstolens upplösning av Necmettin Erbakans parti Refah Partisi.

Europadomstolen skriver bland annat att ett pluralistiskt rättsväsende, där individen underställs religiösa lagar och regler som den neutrala staten inte har infört, innebär att staten fråntas rollen som garant för de individuella fri- och rättigheterna.

Här är länken till kapitlet.

7 augusti 2018

Mona Lagerström fil dr

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *