EU-politikerna Alice Bah Kuhnke (MP) och Malin Björk (V) gör PR för islamistiska Muslimska brödraskapets uniformspersedel hijab och sätter likhetstecken mellan plikt och frihet

Just nu visar Axess TV den fransk-belgisk-tyska satirserien I unionens tjänst om inkompetenta EU-parlamentariker och byråkrater. Det är synd att inte SVT köpte in serien, som har viss likhet med den brittiska TV-satiren Javisst, herr minister. Vilket än en gång visar att dagens SVT är mer intresserade av USA än av Europa.

Alice Bah Kuhnke och Malin Björk demonstrerar att de med råge lever upp till TV-seriens inkompetenta EU-politiker i en replik i Expressen där de påstår att KD:s politiker avslöjar ”generande okunskap om slöjan”. När Bah Kuhnke och Björk i själva verket avslöjar sin egen okunskap. Eller om det nu är så att de medvetet valt att ljuga för Expressens läsare. Vilken normalbegåvad person som helst vet att plikt och frihet är två helt olika saker.

Repliken är ett svar på KD:s politiker som i det här debattinlägget skriver att de vill stoppa EU:s normalisering av hijab och menar att de svenska EU-politikerna trivialiserar hijab när de röstar emot KD:s förslag att EU ska sluta bedriva kampanjer för hijab.

Hijab, det jag även kallar shariadok, västfientligt islamistskynke,

är Muslimska brödraskapets uniformspersedel. Ett sent 1900-talsplagg, vilket mycket tydligt framkommer i islamologen Simon Sorgenfreis bok från förra året, ”De kommer att vara annorlunda svenskar.” Berättelsen om Sveriges första muslimer, en berättelse som slutar i mitten av 1970-talet. Inte en enda av kvinnorna på fotografierna som visas i boken är beslöjad, inte ens på mottagning på Saudiarabiens ambassad 1975. En av de ledande muslimska kvinnorna bär på ambassaden en ärmlös klänning och vacker frisyr. Jag önskar att jag kunde visa det fotot och ställa det mot Muslimska brödraskapets ledande kvinna några decennier senare, den finländska konvertiten Helena Benaouda Hummasten,

utspökad i shariadoket/islamistskynket.

Alice Bah Kuhnkes koppling till islamistiska Muslimska brödraskapets svenska gren är väl känd. Hon hann knappt utnämnas till kulturminister 2014 förrän hon deltog i en demonstration anordnad av Muslimska brödraskapets Mohammed Amin Kharraki, en man jag skrivit åtskilliga blogginlägg om, bland annat det här, en demonstration man kan läsa om i SvD:s artikel 2 januari 2015 ”Manifestation för Sveriges moskéer” där just Kharraki nämns.

Alice Bah Kuhnke säger att hon tänker ta de första stegen för en nationell strategi mot islamofobi, Muslimska brödraskapets kassako, inte minst genom studieförbundet Ibn Rushd. ”En del av strategin är att sprida kunskap om vad islam är”, säger kulturministern. Hon kommer att arbeta tillsamman med ”det muslimska civilsamhället”, vilket är detsamma som Muslimska brödraskapets svenska gren. Och nog arbetade hon tillsammans med Muslimska brödraskapets svenska gren

och öste skattekronor över dem under sin tid som kulturminister, pengar som gick till bland annat Ibn Rushd. Jag skriver om det i min bok om Muslimska brödraskapets svenska gren.

Att hennes partikamrater den tiden, Mehmet Kaplan och Yasri Khan, ingår i svenska Muslimska brödraskapets nätverk kan man läsa om i Sameh Egyptsons doktorsavhandling Global politisk islam? Muslimska brödraskapet & Islamiska förbundet i Sverige. Där kan man också läsa om Ibn Rushd.

Miljöpartiet har aldrig gjort upp med Muslimska brödraskapets infiltrering av partiet. Inte heller Vänsterpartiet låtsas om infiltreringen.

Alice Bah Kuhnke och Malin Björk skriver i sin replik på KD:s anklagelse:

Skribenterna avslöjar sin okunskap med generande precision när de jämför slöjtvånget i en brutal diktatur som Iran, med det främst frivilliga bärandet av slöja i demokratiska länder i Europa, där vi åtnjuter yttrandefrihet, religionsfrihet och lagar där kvinnor och män har samma rättigheter.

Vad de baserar ”främst frivilliga bärandet” på redovisar de inte. Muslimska brödraskapet predikar att det är den muslimska kvinnans plikt att vara beslöjad, det borde Malin Björk vara förtrogen med eftersom bland annat hennes partikollega i Göteborg, nämndemannen Mostafa Malaekah, i åratal spridit plikten i sitt lilla häfte Kvinnan i Islam, baserat på texter av en av Muslimska brödraskapets höjdare i Nordamerika, Jamal Badawi, ett häfte publicerat av åtskilliga moskéer och spritt över hela Sverige, en handbok i upprättande av shariatowns i Sverige och hur kvinnor enligt sharia ska behandlas i dessa shariatowns, ett häfte jag skrivit om i nästan alla mina blogginlägg. Här är Malaekahs ord:

Enligt de islamiska klädreglerna ska muslimska kvinnor täcka hela kroppen, utom ansiktet och händerna (enligt vissa lärda kan de även visa fötterna), när de ber de fem dagliga bönerna (salah), även om de är ensamma hemma. Det är också en plikt för dem att klä sig så när de är ute bland folk eller bland män som det inte är permanent förbjudet för dem att gifta sig med på grund av: (1) släktskap21, (2) relation p g a giftermål22, eller (3) amningsrelation23. Detta är en plikt för kvinnor från pubertetsåldern24.

I not 24 skriver han:

Att följa de islamiska klädreglerna blir en plikt först när flickorna kommer upp i puberteten, som med alla andra plikter och dyrkan. Dock uppmanar islam föräldrar att låta pojkar och flickor gradvis börja utföra plikter och dyrkan innan de kommer till pubertetsåldern, så att det blir lätt och naturligt för dem att praktisera sin religion. T ex uppmanas pojkar och flickor att börja be de fem dagliga bönerna vid sju års ålder. På samma sätt rekommenderas flickor att klä sig islamiskt före pubertetsåldern (s. 17, 18).

Alice Bah Kuhnke och Malin Björk: Var ligger friheten? Var ligger de sjuåriga flickornas frihet?

Alice Bah Kuhnke: Ingick inte Mostafa Malaekahs häften, handböcker i att upprätta shariatowns i Sverige, i ditt projekt att öka kunskapen om islam i Sverige?

Malin Björk: Du kanske ska ta ett samtal med din partikollega innan du nästa gång får för dig att deklarera att plikt att bära shariadok/islamistskynke är detsamma som frihet. Du kanske också ska ta ett samtal med din partiledning om Mostafa Malaekahs antidemokratiska häften Kvinnan i Islam och Vad du inte vet om Islam.

18 mars 2023

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *