Doktorand Anna Ardin, Marie Cederschiölds högskola, Stockholm, har tagit över religionsprofessor Mattias Gardells roll som Muslimska brödraskapets främsta torped och försvarare i Sverige. Islamistiska Muslimska brödraskapet representerar den fjärde totalitära ideologin i Europa efter fascismen, nazismen och kommunismen

OBS. Detta inlägg berör inte den stora brokiga gruppen islambekännare i Sverige utan handlar enbart om antidemokratiska Muslimska brödraskapets svenska gren, en liten grupp offentligt finansierade islamister som målmedvetet arbetar på att underminera den svenska demokratin med hjälp av bland annat religiösa friskolor och studieförbundet Ibn Rushd i syfte att upprätta shariatowns och förända Sverige inifrån i riktning mot en totalitär teokrati. Den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogans parti kallas Muslimska brödraskapets systerparti. Det är inte i en demokratisk riktning Erdogan har fört Turkiet under sitt styre.

Islamister är motståndare till det västerländska demokratiska styret och våra grundlagsskyddade fri- och rättigheter. Därför är det viktigt att skilja ut islamisterna, kalla dem islamister och behandla dem som politiker med en politisk agenda. Agendan är att lagverket sharia står över svensk lag.

Anna Ardin

använder samma metod som Mattias Gardell i åratal använde, hon påstår att hon försvarar kollektivet ”muslimer”, att kritiker av Muslimska brödraskapets verksamhet i Sverige svartmålar ”muslimer”, är ”muslimhatare”, ägnar sig åt ”antimuslimsk rasism”, är ”islamofober”. På bilden ovan demonstrerar hon för att islamisten Omar Mustafa,

då ordförande för Muslimska brödraskapets svenska huvudorgan, Islamiska förbundet i Sverige (IFiS), ska ingå i Socialdemokraternas partistyrelse 2013. IFiS driver Stockholms stora moské vars VD är islamisten Mahmoud Khalfi,

utbildad vid Muslimska brödraskapets internatskola i Frankrike, som jag skriver om här.

Anna Ardin är doktorand på Marie Cederschiöld högskola i Stockholm. Man förväntar sig att en högskola har gjort en grundlig research innan de antar en doktorand. Högskolans antagningsnämnd kan inte ha varit okunnig om Anna Ardins mångåriga antidemokratiska verksamhet och försvar för den fjärde totalitära ideologin i Europa. Om nu högskolans rektor Roger Klinth och Anna Ardins chef, professor Magnus Karlsson, inte vet vad ledarna för de totalitära ideologierna ställde till med i Europa borde högskolans professor i historia Lars Trägårdh ha kunskap.

Man förväntar sig också att en doktorand som kritiserar en annan doktorand, i det här fallet Sameh Egyptson,

har ingående kunskap om den kritiserade doktorandens ämne och håller sig till ämnet och inte personen.

Ju närmare Sameh Egyptsons disputation kommer desto mer smutskastas han. Anna Ardin publicerar i dag en krönika i Dagens ETC, ”Kapitalet och rasismen arbetar tillsammans”, där hon fortsätter sin smutskastning och driver sin tes att Egyptson samarbetar med Förenade Arabemiraten och sprider deras ”konspirationsteorier”. Anna Ardins senaste artikel ligger nära den anonyma skandalsmedjan Fenix som för närvarande bedriver en häxjakt på Egyptson.

Här är en liten bakgrund till Anna Ardins tes om Förenade Arabemiratens ”konspirationsteorier”. Den 2 juli 2013 publicerade Gulf News artikeln ”Connecting the Dots” om en rättegång som avslöjade Muslimska brödraskapets intrikata finansiella system med kopplingar till bland annat Europa och the Europe Trust, ”led by senior Muslim Brotherhood leader Ahmed Al Rawi”. I min bok om Muslimska brödraskapets förtrupp i Sverige skriver jag om rättegången och om Rawi, som i mars 1997 bjöds in till ett seminarium på Socialdemokraternas Bommersvik då partiets religiösa sidoorganisation samarbetade med Muslimska brödraskapets svenska gren, representerade av Mahmoud Aldebe, Mostafa Kharraki och Ahmed Ghanem.

Den 16 november 2014 publicerade Gulf News en lista på de internationella organisationer kopplade till Muslimska brödraskapet som Förenade Arabemiraten klassade som terrororganisationer. Islamiska förbundet i Sverige var en av dem.

Det är detta Anna Ardin kallar ”konspirationsteorier”.

I hennes senaste krönika i Dagens ETC gör hon en koppling mellan Förenade Arabemiratens internationella affärsverksamheter och Skolinspektionens stängning av Framstegsskolan i Rågsved. Hon menar att politikerna enbart siktar in sig på det hon kallar muslimska friskolor, trots att det är skolans huvudmän Skolinspektionens utredning handlar om. Och de ingår i Muslimska brödraskapets innersta kärna i Sverige, vilket Säpo redovisat. Likt skandalsmedjan Fenix kommenterar Ardin att Framstegsskolans advokat upptäckt att Säpo stödjer sig på Sameh Egyptsons bok Erövringen. Muslimska brödraskapets infiltration av Sverige. Hon skriver att Egyptson inte är en ”lämplig” källa ”att fatta beslut utifrån”.

Som om Ardin skulle vara en lämplig källa att fatta beslut utifrån.

Ardin skriver att hon uppmärksammat Egyptson tidigare och att den engelska versionen ”sågats fullständigt av experter i ämnet”, utan att nämna namnet på experterna.

Jag har uppmärksammat Anna Ardin i mängder med blogginlägg, bland annat hennes samarbete med den turkiska regimtrogna tankesmedjan SETA, här och här.

Sameh Egyptson är expert inom området Muslimska brödraskapet. Jag är expert inom området. Jag har inte sågat den engelska versionen. Tvärtom sågar jag 10 februari 2019 i det här inlägget doktorand Frédéric Brusis sågning av Egyptsons engelska version. I det här inlägget 2 mars 2019 kritiserar jag kurslitteraturen i universitetens islamutbildning.

Anna Ardin skriver att det sedan länge varit känt av ”Internationella säkerhetsbedömare” att staterna kring Persiska viken ”gör allt för att bekämpa muslimsk folkrörelseorganisering runtom i världen” och att de ”muslimska folkrörelserna” skulle kunna bli ”plantskolor för demokratiska gräsrotsrörelser”.

Muslimska brödraskapet är en gräsrotsrörelse, men de är lika antidemokratiska och auktoritära som de ”svinrika kungafamiljerna” i länderna kring Persiska viken. Den västerländska demokratin är Muslimska brödraskapets huvudfiende.

Ardin brännmärker politikernas ”jakt på muslimska friskolor”. Hon påstår att ”muslimska friskolor” särbehandlas. Hon påstår att Säpo sköter ”Gulfprinsarnas” informationspåverkansarbete åt dem. Hon skriver att ”muslimska folkrörelseskolor läggs ner, grundat på skumma konspirattonsteorier”.

Anna Ardin är den hon är, alltså Muslimska brödraskapets främsta torped och försvarare i Sverige. Det märkliga är att Dagens ETC, som definierar sig som vänster, publicerar propagandatexter för en antidemokratisk och extremt judefientlig rörelse vars grundare och ledare Hassan al-Banna hade Mussolini och Hitler som förebilder och som under andra världskriget samarbetade med Hitler.

Lika märkligt är det att Anna Ardins högskola inte ser några problem med hennes demokratifientliga propagandaarbete och personangrepp.

12 januari 2023

Mona Lagerström fil dr

1 kommentar

  1. Man häpnar över hur Anna Ardin lyckas fortsätta med sina smutsiga uppdrag åt Muslimska Brödraskapets farliga demokratifiender år efter år efter år!
    Men nu är det ändå många som förstått och lögnerna och trakasserierna som hon sysslar med uppmärksammas alltmer i sociala medier och även i pressen! Inte en dag för sent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *