Ägarfamiljen Bonnier: När ska ni fatta att islamismen är den fjärde totalitära politiska ideologin i Europa efter kommunismen, fascismen och nazismen och kräva att journalister som skriver i era tidningar har kunskap om islamism? Nu senast är det Petter Larsson som i Sydsvenskan 23 september demonstrerar att han är totalt okunnig, fullkomligt blåst

Malmö stad ordnade en islamofobikonferens där bland andra könsapartheidmissionären Salahuddin Barakat medverkade. Sameh Egyptson, som i februari disputerade på en avhandling om Islamiska förbundets koppling till Muslimska brödraskapet, kommenterar 22 september den ensidiga konferensen som kostade 300 000 kronor samt svaret han fick av Malmös kulturförvaltning.

Petter Larsson, som för övrigt recenserade Sameh Egyptsons disputation! i Aftonbladet 11 februari 2023, skriver om Malmös islamofobikonferens i Sydsvenskan 23 september, ”Vad betyder ’islamism’ egentligen? Rapport från en konferens i din närhet”.

När jag var ung var landets kutursidor ett andra universitet. I dag kan fullkomligt okunniga journalister publicera sig på kultursidorna. Petter Larssons världsbild är vänster – höger. Bara för att talare på islamofobikonferensen definierar sig som vänster innebär inte det att kritik av islamismen är ett uttryck för högerextrema åsikter.

Islamism är extremhöger, det jag kallar shariapolitiska extremhögern. Islamism innebär att islam och politik är oupplösligt förenade, vilket är en totalitär politisk tolkning av islam, sharia står över svensk lag.

Det är ingen konspirationsteori att Saudiarabien, Qatar, Iran, Turkiet bedriver intensiva påverkansoperationer i Sverige i syfte att islamisera Sverige.

Ägarfamiljen Bonnier: Är Recep Tayyip Erdogans islamisering av Turkiet verkligen en förebild för Sverige? Hans parti betraktas som ett systerparti till Muslimska brödraskapet. Varför ställer ni inte krav på era ansvariga utgivare, redaktionschefer och journalister att de håller sig informerade om de systemhotande rörelser som är verksammma i Sverige? I det här blogginlägget kommenterar jag de okunniga recensionerna av Sameh Egyptsons disputation! som Expressens kulturchef Victor Malm och Sydsvenskans ledarskribent Moa Berglöf vräkte ur sig.

Muslimska brödraskapets svenska gren har varit verksam i Sverige i decennier. Tack vare ägarfamiljen Bonniers nonchalanta inställning till totalitära politiska rörelsers aktiviteter i Sverige har Muslimska brödraskapets olika föreningar som exempelvis studieförbundet Ibn Rushd, biståndsorganisationen Islamic Relief de senaste decennierna kunnat hösta in hundratals miljoner skattekronor, förutom alla de skattemiljoner som Förenade islamiska föreningar i Sverige (FIFS) och Sveriges muslimska förbund (SMF) årligen höstar in från Myndigheten för stöd till trossamfund.

Jag har skrivit åtskilliga blogginlägg om Salahuddin Barakats nära samarbete med Muslimska brödraskapets studieförbund Ibn Rushd, hans separatism, hans könsseparatism, hans vidriga kvinnosyn som strider mot svensk lag, hans ultrareaktionära inlägg på Islamakademins hemsida när han marknadsförde sig själv och Islamakademin 2013, exempelvis det här inlägget 26 augusti 2023.

Ägarfamiljen Bonnier: Muslimska brödrskapet är en glödande judefientlig rörelse. Brödraslapets grundare Hassan al-Banna (1906–1949) var influerad av både Mussolini och Hitler. Han samarbetade med Hitler under andra världskriget! Han lät Hitler träna sin milis! Det var ingen slump att Islamiska förbundet år efter år efter år trots hård kritik bjöd in talare kända för sin antisemitiska retorik. Talarna var bröder.

Salahuddin Barakat deltog i Islamiska förundets olika konferenser, som den här konferensen 2018, där de två extremisterna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil, som drev en förtalsrättegång mot den socialdemokratiska politikern Ann-Sofie Hermansson, medverkade. Även Rashid Musa, ordförande för Muslimska brödraskapets ungdomsförbund, Sveriges unga muslimer (SUM), medverkade. SUM är numera nedlagt efter det att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) vägrade ge dem bidrag och krävde tillbaka redan utbetalade bidrag eftersom deras verksamhet stred mot demokratins idéer.

Ägarfamiljen Bonnier: Om ni värnar om vårt demokratiska styrelseskick, vilket ni påstår att ni gör, bör ni uppmana alla era ansvariga utgivare, redaktionschefer och de journalister som skriver om islamism att noggrant studera den österrikiska konvertiten Leopold Weiss snart hundra år lilla bok Islam at the crossroads.

Det är den bästa introduktion som finns till islamism, han demonstrerar vad det innebär att islam och politik är oupplösligt förenade. I det här blogginlägget skriver jag om hans extremt västfientliga bok och om hans enorma inflytande. Det räcker med att nämna Pakistan, Iran, Afghanistan.

27 september 2023

Mona Lagerström fil dr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *