Hanna Stjärne VD, SVT: Upplys oss om vilken extrem tolkning av islam kvinnor i shariadok representerar! I Iran kämpar kvinnor för att slippa vara beslöjade. De fängslas, de misshandlas, de döms till piskrapp, de dödas. Årets fredspristagare Narges Mohammadi, fängslad, dömd till 150 piskrapp, kämpar för kvinnors rättigheter i Iran samtidigt som SVT gör allt för att normalisera en extrem och västfientlig tolkning av islam. SVT går de iranska mullornas ärende. SVT går Saudiarabiens, Qatars, Recep Tayyip Erdogans, talibanernas och Hamas ärende

Hanna Stjärne: Upplys oss! Kvinnor i vissa invandrarkvarter i Sverige, det jag kallar shariatowns, är lika ofria att välja sin klädsel som kvinnorna i Iran, Afghanistan, och för att ta ett ännu färskare exempel, kvinnorna i Gazaremsan där Hamas styrt sedan 2007. Hamas bildades 1987 som Muslimska brödraskapets palestinska gren. Muslimska brödraskapet, grundad 1928 i Egypten, är en politisk rörelse med ett politiskt program och politiska mål, att hela världen styrs av deras tolkning av sharia. Sameh Egyptson har nyligen lagt fram en doktorsavhandling om Muslimska brödraskapets svenska gren, där Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) är huvudorgan och där bland andra studieförbundet Ibn Rushd och biståndsorganisationen Islamic Relief ingår.

Grundaren var influerad av Mussolini och Hitler.

Muslimska brödraskapet är en glödande judefientlig rörelse. IFiS, Ibn Rushd och det nedlagda ungdomsförbundet bjöd som talare år efter år efter år in internationella bröder med en känd judefientlig retorik. Här är bilder från Ibn Rushds hemsida som mer för tankarna till en koranskola än ett studieförbund ägnat åt folkbildning.

Shariadoket är ett separatistiskt, västfientligt politiskt plagg. Det spelar ingen roll hur frivilligt en kvinna i Sverige än bär shariadoket, det viktiga är att plagget signalerar separatism och västfientlighet, ett kraftigt avståndstagande från ”allas lika värde”, ett genuint hat mot väst och vår sekulära rättsstat. Det är SVT:s skyldighet att meddela tittarna vilken extrem tolkning av islam kvinnan/flickan som visas i rutan representerar! Hon kan över huvud taget inte representera en demokratisk värdegrund. Den här idrottsledaren i SVT Stockholm 8 oktober

talar om värdegrundsarbete inom idrotten, iförd Muslimska brödraskapets separatistiska uniformspersedel, som är ett politiskt plagg. Inslaget sändes efter det att Hamas attackerat Israel! Idrottsledaren ser ut precis som kvinnorna i Gazaremsan tvingas se ut efter det att Hamas tog kontroll 2007.

Att visa kvinnor/flickor i shariadok utan en textremsa som markerar vilken extrem tolkning av islam de representerar är som att ständigt låta Jehovas vittnen representera alla kristna i hela världen.

Ända sedan Muslimska brödraskapet finansierade av Saudiarabien, som tack vare oljekrisen 1973 vadade i petrodollar, över hela världen, bland annat via Muslim World League (MWL) grundad 1962 och World Assembly of Muslim Youth (WAMY) grundad 1972, spred att det är obligatoriskt för islams kvinnor att täcka håret har en kulturell klädkod som signalerar klass, social status, regional tillhörighet i likhet med svenska landskapsdräkter, storstad, landsbygd, förvandlats till ”islamisk tradition” och med hjälp av internet globaliserats och standardiserats. Från kulturellt varierad klädsel i islamdominerade länder till shariadok.

Muslimska brödraskapets tidigare talesperson i väst, Kamal Helbawy, berättar för forskaren Lorenzo Vidino i The closed circle. Joining and leaving the Muslim Brotherhood in the West om samarbetet mellan Muslimska brödraskapet och MWL och WAMY.

Förutom MWL och WAMY inrättade Saudiarabien islamiska universitetet i Medina 1961 för enbart manliga studenter och har sedan dess finansierat mängder med utländska studenter som far tillbaka till sina hemländer och sprider Saudiarabiens extremt reaktionära och västfientliga tolkning, wahhabismen. Det vimlar av dem i Sverige. Och alla predikanter påstår att det är obligatoriskt för islams kvinnor att täcka håret. Vilket reaktionära predikanter inom alla möjliga andra tolkningar av islam har anammat.

Hanna Stjärne: Upplys oss! Upplys oss om vilken extrem tolkning av islam kocken Camilla Hamid, som senast medverkade i Go’kväll 7 oktober, anslutit sig till. SVT skulle aldrig bjuda in en person som stoltserar med nazisternas hakkors till att laga mat i Go’kväll. Eller intervjuas av Carina Bergfeldt?

I det här blogginlägget 21 januari 2022 skriver jag om det extremt dåliga omdömet av Carina Bergfeldt att på 20-årsdagen av mordet på Fadime Sahindal intervjua Camilla Hamid insvept i ett västfientligt politiskt plagg. Jag skriver om Cordobaskolan hon då var anställd på.

Mohamed Omar skriver på Det goda samhället 6 mars 2020 om Cordobaskolan och kopplingen till Saudiarabien. Han hänför till ett reportage på Nyhetsbyrån av journalisten Isabelle Eriksson, Saudiska kungahuset sponsrar skola i Stockholm, som inte längre går att länka till. Aftonbladet skriver 18 januari 2023 att skolan är polisanmäld och krävdes på 1,5 miljoner kronor.

Hanna Stjärne: Upplys oss! SVT borde ha upplyst tittarna om vilken extrem politisk tolkning av islam lärarstudenten Farhiya Feysal i Sverige möts 5 oktober tillhör.

Hon pratar om mellanförskap och fattigdom samtidigt som det låter på henne som om det är vanligt att somalier pendlar mellan hemlandet och Sverige. Kan man pendla mellan Somalia och Sverige och samtidigt vara fattig?

Hon utbildar sig till lärare! I den separatistiska och västfientliga utstyrseln!

Farhiya Feysal är inte en random islamtroende kvinna, det hör man i programmet. Hon är otroligt slängd i käften och totalt genomsyrad av inställningen att Sverige är fienden och hon och gangsterkillarna är offer för det fientliga Sverige. År 2018 utsågs hon till Ortens bästa poet. I den här intervjun säger hon att det råder ett segregationskrig i Sverige.

Samma redaktör Johan Åsard, projektledare Jorun Collin, ansvarig utgivare Sofia Dahlström låg bakom gyttjebrottningen om shariadok på skolflickor i Sverige möts 14 december 2022, som jag kritiserar i det här inlägget 1 januari 2023.

Hanna Stjärne: När tänker du upplysa SVT:s alla medarbetare om att shariadoket är ett västfientligt politiskt och separatistiskt plagg?

Gulan Avci, ledamot i Liberalernas partistyrelse, säger nej till utredning av shariadok i skolan eftersom en utredning kan få motsatt effekt. En utredning! ”Att flickor kanske inte får gå i förskolan eller att flickor i grundskolan hamnar i de religiösa friskolorna, säger hon.”

Det här är inte riktigt klokt. Inför valet 2006, alltså för snart 20 år sedan, gav riksdagskandidaten Nyamko Sabuni, Folkpartiet, numera Liberalerna, ut skriften Flickorna vi sviker. Om hederskultur i Sverige.

Där skriver hon:

När ska politikerna inse att shariadoket är ett politiskt plagg som skolflickor under inga omständigheter ska bära. Skolflickor ska inte vara reklampelare för föräldrarnas antidemokratiska, västfientliga värderingar!

Hanna Stjärne: Så länge SVT driver normaliseringen av shariadoket behöver politikerna inte ta tag i frågan och utreda vilka Sverigefientliga värderingar som ligger bakom plagget.

9 oktober 2023

Mona Lagerström fil dr

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *