Hanna Stjärne, SVT:s VD: Bar alla hijabklädda kvinnorna i Tom Alandhs dokumentär 12/1 om Ronneby hijab i Syrien också? Syrien har sedan 1963 styrts av det sekulära Bathpartiet. Uppvaktas barhuvade kvinnor från islamdominerade länder när de kommer till Ronneby av en grupp kvinnor med hijab och långkjol i famnen och orden ”Det här är Ronneby, det här är klädkoden”? För det var uppenbart att det finns en klädkod i Ronneby och den klädkoden borde ha problematiserats, men inte en mulla syntes till i programmet som kunde gett sin syn på vad de heliga skrifterna säger om hijab

OBS: Det här inlägget är ingen kritik av Tom Alandhs dokumentär i SVT 12 januari ”När världen kom till Ronneby”. Hijab är muslimska brödraskapets uniformspersedel.  Inlägget är en kritik av SVT:s flagranta uppbackning av Muslimska brödraskapets svenska gren, som jag skrivit åtskilliga blogginlägg om och efterlyst en problematisering av islam. SVT framhärdar i att påskina att det bara finns en tolkning av islam, extremisternas totalitära tolkning.

Det är som om SVT skulle framställa Jehovas vittne eller Knutbysekten som representanter för världens alla kristna.

Hijab, eller som jag kallar det, shariadoket, är alltså Muslimska brödraskapets uniformspersedel. Plagget är politiskt och signalerar hur långt ett land har islamiserats och ska likställas med nazisternas hakkors. Islamiseringen har gått långt i Ronneby av alla shariadok att döma.

Mahmoud Aldebe,

mannen i svenska Muslimska brödraskapets innersta kärna fram till 2010, som inför valet 2006 skrev brev till alla riksdagspartier och krävde särlagstiftning, är projektledare för Brödraskapets politiska skrivelse Att förstå Islam, där det står att den muslimska kvinnans klädsel består av hijab som ska täcka hela kroppen utom ansikte och händer och den får inte dra uppmärksamheten till sig!

Nog skilde de hijabklädda kvinnorna och tjejerna i Ronneby ut sig från de traditionella svenska kvinnornas klädsel alltid.

Aldebe jämför hijab med nunnornas klädsel. ”När vi respekterar deras sätt att klä sig, varför bemöts då muslimska kvinnor som bär hijab av en viss elakhet i det svenska samhället, särskilt när de söker jobb inom sjukvården eller på fabriker?” (2002, s. 46)

Sverige är inget katolskt land. Nunnor söker inte jobb på fabriker i Sverige. Nunnor går inte i grundskolan eller på gymnasiet i Sverige.

Muslimska brödraskapet står för en totalitär politisk tolkning av islam där deras tolkning ska genomsyra individens och samhällets liv in i minsta detalj. Slutmålet är en teokrati.

Hijab signalerar sharia står över svensk lag.

Hijab signalerar att en man kontrollerar bärarens könsorgan.

Hijab signalerar heder och att männens heder ligger i kvinnans oskuld.

Hijab signalerar att judar är apors och svins avkomma (står i Koranen).

I ett stort uppslaget söndagsreportage i DN 28 februari 2010 med anledning av att salafisten Alia Khalifa (syster till ex-salafistpredikanten Anas Khalifa) kom till skolan i niqab intervjuas i en sidoartikel, ”Pekgul vill ha rödgrönt slöjförbud”, bland andra Nalin Pekgul, då S-kvinnornas ordförande, och Bejzat Becirov (d. 2018) från Makedonien, grundare av Islamic Center som driver Malmö moské, byggd 1983 med hjälp av pengar från Libyens dåvarande ledare Muammar Khadaffi. Becirov säger: ”Själv kommer jag från en tradition där kvinnorna inte bar slöja alls, men jag har vant mig. Det finns en miljard muslimer, alla gör som de vill, och inget står i de heliga skrifterna om hur kläderna ska se ut.”

Observera: Det står inget i de heliga skrifterna. I Koranen står det att kvinnor ska täcka barmen. Det finns mullor som påstår att profeten Muhammeds hustrur var beslöjade. Hur den historiska Muhammed levde är höljt i dunkel. Ogenomträngligt dunkel. Mullor påstår att haditerna ger en beskrivning av Muhammeds liv och leverne, vilket inte stämmer. Haditerna handlar om de politiska striderna i islams tidiga historia och är förfalskningar, vilket jag skriver om i min bok om Muslimska brödraskapets förtrupp i Sverige.

Utöver den politiska skriften Att förstå Islam ligger Muslimska brödraskapet även bakom det politiska häftet Kvinnan i Islam, sammanställt av Mostafa Malaekah, som jag skrivit otaliga blogginlägg om alltsedan mitt allra första blogginlägg och också skriver om i min bok om Muslimska brödraskapets förtrupp i Sverige. Malaekahs häfte är en sammanställning av skrifter av Muslimska brödraskapets toppnamn i Nordamerika, Jamal Badawi, som till och med inför FN:s Kvinnokonferens i Peking 1995 lät trycka en specialutgåva där han framställde hijab som obligatorisk klädsel för islams kvinnor.

Mostafa Malaekahs lilla politiska häfte finns spridd över hela Sverige där han hävdar att det är den islamiska kvinnans plikt att vara beslöjad. Mostafa Malaekah är inte bara aktiv inom politiska Muslimska brödraskapet, som mycket målmedvetet verkar för att underminera den svenska demokratin, han är även aktiv i Vänsterpartiet i Göteborg och utsedd till Vänsterpartiets nämndeman i Göteborg, vilket jag skrivit om i flera blogginlägg, här och här.

Göran Lundahl, chef för Göteborgs tingsrätt, tycker 25 november 2021 att det är i sin ordning att en representant för en totalitär rörelse, som är terroriststämplad i flera arabländer och bedriver intensivt påverkansarbete över hela världen att deras tolkning av sharia står över lagar stiftade av människan, sitter som nämndeman i stadens tingsrätt. Göran Lundahl påstår att det är ”religiösa texter” Mostafa Malaekah har producerat och att det inte finns något stöd för att Mostafa Malaekah själv skulle förespråka de uppfattningar han producerar skrifter om.

Man tar sig för pannan. Det är samma sak som att säga att en vänsterpartist som publicerar texter å vänsterpartiets vägnar inte själv förespråkar det som står i texterna.

Eller för att ta ett annat exempel: Det är samma sak som att en aktiv medlem i att nazistparti som publicerar texter där hakkorset glorifieras inte själv delar uppfattningen han skriver om.

Jag har skrivit åtskilliga blogginlägg om att Muslimska brödraskapets grundare var influerad av Mussolinis fascism och Hitlers nazism och att Muslimska brödraskapet är glödande antisemiter och att svenska grenen åtskilliga gånger har bjudit in talare med en antisemitisk retorik.

Det är uppenbart att Göran Lundahl inte känner till att Muslimska brödraskapet handplockar sina medlemmar och drillar dem i åratal, att det inte bara är för vem som helst att knacka på och säga jag vill bli medlem. Att Mostafa Malaekah därför inte är vem som helst. Han är drillad att ljuga. Se här vad Mahmoud Aldebe säger om Muslimska brödraskapets dubbla budskap:

Göran Lundahl utsågs till chef för Göteborgs tingsrätt så sent som 14 juni 2021 och deltog således inte i den uppmärksammande förtalsrättegången mot Ann-Sofie Hermansson. De två kvinnorna Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi kopplade till Muslimska brödraskapet stämde Hermansson för att hon kallat dem extremister.

För att återgå till Tom Alandhs dokumentär om Ronneby. De flesta kvinnorna och tjejerna i shariadok tycks ha kommit från Syrien. Den 21 februari 2019 skrev Eli Göndör i Timbros nättidning Smedjan inlägget ”Debatten om huvudduken missar sekulära regimers förbrytelser” där han syftar bland annat på Syriens Baathparti. Muslimska brödraskapet hade en stark ställning i Syrien och gjorde ett misslyckat uppror, regimen förbjöd hijab. I det här blogginlägget kritiserar jag Göndörs inlägg tillsammans med ett annat inlägg där han förespråkar beslöjning av småflickor, scrolla ner till ”sekulärt förtryck kontra goda islamister”. Jag länkar till det här blogginlägget från 2 mars 2019, där jag kritiserar universitetens hårdvinklade och förljugna islamundervisning, och det här blogginlägget 10 mars 2019 som riktar sig till dåvarande skolminister Anna Ekström med en uppmaning att befria skolflickor från universitetens normalisering av shariadoket på småflickor.

När politikerna i Skurup och Staffanstorp beslutade om förbud mot beslöjning i skolorna överklagades besluten med hänvisning till religionsfriheten, trots att hijab är ett politiskt plagg som inte blev en ”islamisk plikt” förrän på 1970-talet då Muslimska brödraskapet med hjälp av Saudiarabiens petrodollar kunde sprida sin totalitära och extremt kvinnofientliga tolkning av islam över hela världen, en tolkning mängder med andra extremistgrupper gjorde till sin. Förvaltningsrätten i Malmö upphävde förbudet. Kammarrätten i Göteborg beslutade i juni 2021 även de att beslöjningsförbud var olagligt. Tidigare hade Skolverket påstått att förbudet var olagligt, vilket Leif V Erixell, som studerat Europadomstolens domar, kritiserar i inlägget ”Skolverket har fel i sitt nej till slöjförbud”, Det goda samhället 5 mars 2020.

Nästa tisdag, 18 januari, sänder SVT inför 20-årsdagen av hedersmordet på Fadime Sahindal programmet ”Arvet efter Fadime – om hedersproblematiken i Sverige.

Hanna Stjärne: När sänder SVT ett program om shariadoket: ”Arvet efter fyra decennier av skattefinansierade Muslimska brödraskapets härjningar i Sverige och utbredningen och normaliseringen av deras politiska uniformspersedel”?

Ansvaret för Muslimska brödraskapets framgångar i Sverige vilar tungt på SVT, som inte har tagit demokratikriteriet på allvar och upplyst allmänheten om totalitära politiska tolkningar av islam i Sverige och att det finns lika många tolkningar av islam som det finns tolkningar av kristendomen.

SVT borde ha krävt av Tom Alandh att han i sitt program redovisade vilken tolkning av islam de hijabbärande kvinnorna och tjejerna var anslutna till och inte framställa det som om det är en självklarhet att kvinnor och skolflickor inom islam är beslöjade.

I det här blogginlägget listar jag personerna inom Muslimska brödraskapets svenska gren, med porträtt.

Hanna Stjärne: När sänder SVT ett program om detta skattefinansierade fascistiska gäng? Det är skandal att Sveriges domstolar inte har kunskap om demokratifientliga politiska tolkningar av islam. Ansvaret vilar tungt på SVT.

Här är länken till innehållet i min bok om Muslimska brödraskapets förtrupp i Sverige. I kapitel 11a skriver jag om bristen på kunskap om Muhammed och islams tidiga historia och att haditerna är inlägg i den politiska striden om tolkningen av islam.

13 januari 2022

Mona Lagerström fil dr

 

2 kommentarer

  1. Ett bra, sansat och välgrundade inlägg som dels manar till eftertanke och dels förtjänar ett par svar av Hanna Stjärne.

    1. Det är ju bra om vi är många som påminner Hanna Stjärne via mail att det nu är dags att ge ett svar eller en reaktion.
      Mona har ju liksom skrivit åtskilliga inlägg och vänt sig till Stjärne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *